ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τα νέα μέτρα

Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη δημόσια Υγεία και την προστασία από τον κορωνοϊό
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τα νέα μέτρα

"Για αποτυχημένο Πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ δια του γραμματέα του, Μανώλη Χριστοδουλάκη μιλά για "αναποτελεσματικότητα που επιβάλλει την υποχρεωτικότητα" και προσθέτει ότι "για ακόμη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ".

Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην «ατομική ευθύνη» για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες".

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι "ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος".

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

“Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.  Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ:  Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα

"Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα" τονίζει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και προσθέτει:

"Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει.

Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει. Δυστυχώς βέβαια, για ακόμη μία φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ".

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θεσπίζει την "ατομική ευθύνη" με ποινή – Επανάληψη της ίδιας συνταγής

"Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

"Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού,  ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων".

Βελόπουλος: Βγάζετε μίσος και εκδικητικότητα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε: |Πείτε μου, εκδικείστε τους γονείς μας; Γιατί αν στην απονομή των συντάξεων ήσασταν συνεπείς θα έλεγα ότι κάνετε μια διαδρομή. Αυτό όμως είναι διαστροφή, είναι μίσος, είναι εκδίκηση απέναντι στους γονείς μας, στους παππούδες μας. Και έρχεται το ρητορικό ερώτημα: Θα κόψετε τα επιδόματα στους παράνομους μετανάστες που δεν εμβολιάζονται; Γιατί ο κ. Μηταράκης είπε χθες ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και νεκροί μεταξύ των παράνομων μεταναστών. Άρα έχουν πλήρη ανοσία. Και ο κ. Μηταράκης έχει πλήρη ανοησία. Ζούμε στην χώρα του παραλόγου.

Είμαστε δεύτεροι στον πλανήτη σε αυστηρότητα των μέτρων που έχετε υιοθετήσει για την πανδημία. Έχετε γίνει αυταρχικοί. Θέλετε να επιβληθείτε με οποιοδήποτε κόστος. Θέλετε να πείσετε. Το καταλαβαίνω. Αν έχετε δίκιο ή άδικο θα το δείξει η ιστορία. Αν όμως πραγματικά θέλετε να πείσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τους υπουργούς που παριστάνουν τους γιατρούς από τηλεοράσεως και τους γιατρούς που παριστάνουν τους υπουργούς. Δεν πείθετε όμως. Απλώς διακατέχεστε από αυταρχικότητα και μισελληνισμό. Κύριοι της ΝΔ αποτύχατε οικτρά σε ό,τι αφορά την πολιτική σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας".

ΜέΡΑ25: Ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος

"Μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος".

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο.

πηγή: enikos.gr

Πιο διαβασμένα