ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εύκολη υπόθεση

Επιβάλλοντας από την αρχή την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο του Βελεστίνου ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε άνετα με σκορ 6-0 επί του "συνδημότη" Διαγόρα Στεφανοβικείου για να κλείσει με "το δεξί" τον πρώτο γύρο
Εύκολη υπόθεση
Ο Δημήτρης Γάρος πέτυχε χατ-τρικ χωρίς να πανηγυρίσει, σεβόμενος την παρουσία του στον Διαγόρα στο παρελθόν

Στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Α` ΕΠΣΘ (2ος όμιλος), οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την αρχή τα ηνία, ανοίγοντας το σκορ ύστερα από 21 λεπτά με τον Δημήτρη Αγροκώστα να εκμεταλλεύεται σέντρα του Βαϊόπουλου από τα δεξιά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχόπουλου. Έξι λεπτά αργότερα ο Γάρος σημείωσε το πρώτο από τα τρία του τέρματα φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας και πλασάροντας εύστοχα με το δεξί για το 2-0. Στο 36ο λεπτό ήταν η σειρά του Δίντση να σκοράρει, όταν σε χτύπημα κόρνερ κατέβασε τη μπάλα και με πλασέ σημείωσε το 3-0, μη θέλοντας να πανηγυρίσει το γκολ λόγω του “μελανόλευκου” παρελθόντος, όπως άλλωστε έπραξαν οι Γάρος και Πάσχος. 

Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καραγιάννης ελίχθηκε ωραία τριμπλάροντας από αριστερά δίνοντας έτοιμο γκολ στον Γάρο που ανέβασε το δείκτη του σκορ (4-0) ενώ στο 67’ ο αρχηγός του Ρήγα έφτασε στο χατ-τρικ εκμεταλλευόμενος με ωραίο πλασέ την κάθετη πάσα του Τζινιέρη. Το τελικό 6-0 σημείωσε ο Πάσχος με τη συμπλήρωση 78 λεπτών παιχνιδιού. Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες έχοντας και τρία δοκάρια με τους Δ. Αγροκώστα, Γ. Αγροκώστα και Φούκη ενώ οι Στεφανοβικιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις και μακρινές προσπάθειες του Σπύρου Καραπλιάγκου. 

Η βροχή προσέφερε ωραίες εικόνες στο Δημοτικό Στάδιο

Οι δύο ομάδες σαφώς κι έχουν διαφορετικούς στόχος φέτος με τον Ρήγα να κυνηγά τις πρώτες θέσεις στην Α` ΕΠΣΘ και τον Διαγόρα να δίνει μάχη για την παραμονή. Ωστόσο, σήμερα ο Λάκης Μπακάλης είχε την ευκαιρία να χαμηλώσει κι άλλο τον μέσο όρο ηλικίας δίνοντας τη φανέλα βασικού ή χρόνο συμμετοχής σε περισσότερα παιδιά.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Πιτσιώρη ο οποίος τίμησε τα χρώματα του Ρήγα αγωνιζόμενος με το σύλλογο του Βελεστίνου τη δεκαετία του ’90 στην Δ’ Εθνική. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις άλλωστε εξέδωσαν από το πρωί η διοίκηση και ο Σύνδεμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του συλλόγου. 

Καταχειροκροτήθηκε ο Βελεστινιώτης Βαλάντης Ντόντος στην επιστροφή του στο Βελεστίνο. Την επόμενη αγωνιστική οι Κυανόλευκοι δοκιμάζονται στην έδρα του Αστέρα.

Συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Σπηλιόπουλος, Παπαδανιήλ, Δίντσης (56’ Τζινιέρης), Φιλοσόγλου, Χότζα, Σουγκάρης (56’ Φούκης), Γ. Αγροκώστας, Βαϊόπουλος (46’ Καραγιάννης), Γάρος (70’ Κίτσιος), Δ. Αγροκώστας (46’ Χασάπης), Πάσχος.

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Τάχος): Βλαχόπουλος, Μεϊντάνης (64’ Ντόντος), Κ. Καραπλιάγγος (λ τρ. 26’ Παπαϊωάννου), Κουζιώκας, Ακρίβος (6’ λ. τρ. Κωνσταντίνου), Γκαμαλέτσος, Π. Ντάφος (64’ Λουφόπουλος), Σεγδίτσας, Μπόλκας, Σπ. Καραπλιάγκος, Τζέκα (64’ Βλάχος).