ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Φορέα Διαχείρισης Κάρλας

Σε πιο στέρεα βάση, για τη συνέχιση του έργου που επιτελεί στο οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας, θα πορεύεται στο εξής ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού (Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.), καθώς λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα κάλυψης των αναγκών του, με πρόσληψη προσωπικού σε μόνιμη βάση
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Φορέα Διαχείρισης Κάρλας

Ειδικότερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενέταξε ειδική τροπολογία για τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα το εμπορικό απόρρητο, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται εκκρεμή ζητήματα των ΦΔΠΠ και των εργαζομένων σε αυτούς.

Δίνει το πράσινο φως να συσταθούν οργανικές θέσεις στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και να προχωρήσουν οι αντίστοιχες προσλήψεις, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Για το Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, συστήνονται έντεκα οργανικές θέσεις, επιστημονικού προσωπικού και φυλάκων, θέσεις που ήδη υπάρχουν σήμερα και διατηρούνται επί εννέα χρόνια, από τη σύσταση του Φορέα (2010-2011), με συμβάσεις διάρκειας ενός χρόνου, οι οποίες και ανανεώνονταν.

Για αυτή την εξέλιξη, η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, κ. Ιφιγένεια Κάγκαλου, δήλωσε στην `Ε`: "Είναι εξαιρετικά θετική η μετάβαση σε ένα εργασιακό καθεστώς που είναι αξιόπιστο. Αναμφίβολα λύνει μια εκκρεμότητα χρόνων, από την ίδρυση του Φορέα μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι θα έχει σημαντικό όφελος στην πορεία ανάπτυξής του, πάνω σε βάσεις σταθερότητας".

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ, και σύμφωνα με την τροπολογία, δίνεται προβάδισμα στο υπάρχον προσωπικό, καθώς προσμετράται η προϋπηρεσία. Υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας των εργαζομένων σε αυτούς.

Συγκεκριμένα, η μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας θα συναρτάται με τον χρόνο έναρξης της σύμβασης εργασίας και μάλιστα θα πρέπει να έχει γίνει πριν την 31η Δεκεμβρίου του 2015. Η αναγνώριση αυτής της εμπειρίας θα αποδοθεί στους εργαζόμενους που δούλεψαν σε ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και δέκα χρόνια και πλέον, οι ανανεώσεις συμβάσεων των εργαζομένων στους εν λόγω Φορείς, εξαρτιόνταν από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύμφωνα με την κ. Κάγκαλου, οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το εσωτερικό οργανόγραμμα εργασίας και τις προτεινόμενες οργανικές θέσεις προσωπικού. Επισημαίνει δε, πως ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, είναι καθόλα έτοιμος και απομένει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, για την αποστολή των προβλεπομενων στοιχείων στο Υπουργείο.

Αναμένεται να γίνει τροποποίηση και επικαιροποίηση των εσωτερικών κανονισμών των οργανογραμμάτων των ΦΔΠΠ, με στόχο τη συμμόρφωση των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των ΦΔΠΠ με την νομοθεσία.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Φάμελλος είχε τονίζει σχετικά: "Από το έτος 2020 και μετά η δαπάνη μισθοδοσίας των εργαζομένων θα μπει στην επιχορήγηση που λαμβάνει ο κάθε Φορέας απελευθερώνοντας και ένα ποσό από το Πράσινο Ταμείο που θα επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση, ενώ η τροπολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άρθρο με το οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα του ειδικού εποχικού προσωπικού κάποιων Φορέων, οι οποίοι χρειάζονται επιπλέον προσωπικό τον χειμώνα ή το καλοκαίρι, εκτός ωραρίου, όπως για παράδειγμα οι Εθνικοί Δρυμοί, τα επισκέψιμα φαράγγια κ.λπ.".

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (eleftheria.gr)