ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνησία: Παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν τάξη λόγω άρνησης γονέων για self test και μάσκα

Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους πέντε μαθητές Δημοτικού που οι γονείς τους δεν στέλνουν σχολείο καθώς δεν αποδέχονται τα παιδιά τους να φορούν μάσκα και να κάνουν self test, όντας οι ίδιοι αντιεμβολιστές, όπως αναφέρει η ΕΡΤ
Μαγνησία: Παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν τάξη λόγω άρνησης γονέων για self test και μάσκα

 

Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα και αν συνεχίσουν έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα θα χάσουν τη χρονιά. 

Ωστόσο το νέο θεσμικό πλαίσιο έρχεται να βάλει "φρένο" στο φαινόμενο, όπου γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test, καθώς επαναφέρει την ποινική κύρωση, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα. Έτσι οι διευθυντές θα απευθυνθούν πλέον στη δικαιοσύνη, καθώς η εννιάχρονη φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική. 

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχουν μαθητές που να μην πηγαίνουν σχολείο, παρά μόνο δύο εκπαιδευτικοί, που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στην τάξη και είναι αντιεμβολιαστές. Ο ένας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ο άλλος εξαντλεί τις όποιες άδειες δικαιούται για να καθυστερήσει τις διαδικασίες να τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

πηγή: ertnews.gr