ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πύρασος- Ρήγας Φεραίος 2-0

Σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από τις πολλές κάρτες και αποβολές ο Ρήγας των 9 παικτών ηττήθηκε από τον Πύρασο των 10 παικτών στο "Παντελής Μαγουλάς" με τους Βελεστινιώτες να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα έχοντας την ατυχία να βρίσκουν απέναντί τους για δεύτερο σερί παιχνίδι τερματοφύλακα σε μεγάλη μέρα και με τους Αγχιαλίτες από την άλλη να περνούν στην πρώτη θέση του ομίλου
Πύρασος- Ρήγας Φεραίος 2-0

Ο αγώνας διεξήχθη μπροστά σε αρκετό κόσμο και των δύο ομάδων στο "Παντελής Μαγουλάς" της Νίκης Βόλου με τον τυπικά γηπεδούχο Πύρασο να υποδέχεται τον αήττητο μέχρι και πριν τον αγώνα Ρήγα Φεραίο, σε μία εξ αναβολής αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Α` ΕΠΣΘ.

Αρκετή ένταση και δυναμικά μαρκαρίσματα, ανάλογα ενός ντέρμπι αλλά και με τις ανάλογες αποβολές. Μία για τον Πύρασο στο 37` με τον Ζάχο και δύο για τον Ρήγα με τους Βλιώρα (52`) και Γοδενόπουλο (63`) να παίρνουν επίσης την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους που είχανε σε κάτι παραπάνω από εκπληκτική μέρα τον Κεφαλά οι Μιχόπουλος (44`) και Αραπίτσας (78`). Φοβερή εμφάνιση για τον νεαρό Δημήτρη Αγροκώστα.

Η νίκη αυτή έχει "διπλή" σημασία για τον νικητή αφού οι ομάδες κάθε ομίλου μεταφέρουν στα πλέι οφ τους βαθμούς που συγκέντρωσαν με τις τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου τους, στις οποίες φυσικά θα βρίσκονται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Πύρασος και Ρήγας.

Η Βαθμολογία στην κορυφή, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου

  1. Πύρασος 18
  2. Αίαντας Σούρπης 16
  3. Ρήγας Φεραίος 14
  4. Αλμυρός 12`Βαρέθηκε` να μοιράζει κάρτες ο Τασιόπουλος

Το φιλμ του αγώνα 

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους που αναπτύχθηκαν από τα δεξιά στο 13ο λεπτό, ο Αραπίτσας έδωσε στον Δημητριάδη που σέντραρε συρτά για τον Βλάχο, όμως ο υψηλόσωμος φορ από πολύ κοντά σούταρε στην κίνηση, ψηλά, πάνω από την εστία. Τρία λεπτά μετά ο Γάρος έπεσε στην περιοχή σε επαφή με τον Παπαδόπουλο με τον Τασιόπουλο να δείχνει "παίζεται", όπως και στο 25` όταν ο Πύρασος ζήτησε παράβαση για χέρι σε σέντρα του Αραπίτσα.

Η τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων δημιουργήθηκε στο 37` με τον Αγροκώστα να κάνει φοβερή προσπάθεια στον άξονα ξεπερνώντας δύο αντιπάλους και να ανοίγει δεξιά στον Γάρο, αυτός με τη μία έβγαλε απέναντι τον Καραγιάννη σε απόσταση βολής με τον επιθετικό των Κυανόλευκων να πλασάρει και τη μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Κεφαλά.

Η μεγάλη ευκαιρία του Καραγιάννη

Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη αποβολή με τον Ζάχο να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τασιόπουλο για μαρκάρισμα στο οποίο υπέπεσε. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ και με τον Ρήγα να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, συνέβη μόνο... το δεύτερο. Σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ από τα αριστερά, αρχικά η μπάλα απομακρύνθηκε εκτός περιοχής, ο Οικονόμου από τα αριστερά έκανε το γέμισμα με το αριστερό, ο Τσιλίγκος έκανε την έξοδο αλλά δεν βρήκε τη μπάλα, ο Ζενούνης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και πιο πίσω ο Μιχόπουλος προ του Γοδενόπουλου έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι στην κενή εστία για το 1-0.

Φίλαθλοι στην

Στην επανάληψη ο Ρήγας μπήκε με στόχο να πιέσει και είχε μία καλή στιγμή με τον Ρόκα σε χτύπημα φάουλ που πέρασε λίγο έξω αλλά αμέσως μετά, στο 52` ήρθε αυτή τη φορά η εις βάρος του αποβολή με τον Βλιώρα να σταματά στην αντεπίθεση τον Αραπίτσα και να τιμωρείται με τη σειρά του με τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα.

Ο Κεφαλάς άρχισε να δείχνει τι θα επακολουθήσει αποκρούωντας με εκπληκτικό τρόπο το σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Αγροκώστα στο 54` ενώ πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να δείξει τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας με τα πόδια στην κλειστή του γωνία το σουτ του Αραπίτσα από πλάγια δεξιά στην περιοχή. 

Από το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Λάκη Μπακάλη έφτασε στο 63` στο αριθμητικό μειονέκτημα με τον Γοδενόπουλο να σταματά αντικανονικά τον Οικονόμου και να αποβάλλεται επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ στην αρχή της φάσης το γκολ του Βλάχου, το πρώτο από τα δύο γκολ του επιθετικού του Πυράσου που ακυρώθηκαν για τον ίδιο λόγο στο δεύτερο μέρος.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με εννέα ποδοσφαιριστές ο Ρήγας συνέχισε να απειλεί με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Αγροκώστα στο 67` εκτός περιοχής  να φεύγει για λίγο εκτός εστίας. Ο νεαρός επιθετικός είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν εκπληκτικό Κεφαλά αφού στο 75` και πάλι απέφυγε δύο αντιπάλους και συνέκλινε προς τον άξονα πλασάροντας από την περιοχή, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε και πάλι με το σουτ του Σουγκάρη στην επαναφορά να φεύγει άουτ. 

Στο 78ο λεπτό ο Αγροκώστας ντύθηκε δημιουργός δίνοντας φοβερή ασίστ για τον Πάσχο, αυτός απέναντι από τον Κεφαλά πλάσαρε όμως ο Βολιώτης πορτιέρε αρνήθηκε και πάλι να δεχθεί γκολ.

Το παιχνίδι είχε έναν έντονο ρυθμό... τύπου ροντέο με τον Γιάννη Αραπίτσα να το εκμεταλλεύεται αφού σε μία φάση που ξεκίνησε με επίθεση του Ρήγα, πήρε τη μπάλα από τον Κακάνη στη μεσαία γραμμή και έκανε το σπριντ πλασάροντας εύστοχα όντας εκτός περιοχής τον Τσιλίγκο για το 2-0.

Ο Αραπίτσας πανηγυρίζει έντονα το 2-0

Ο Κεφαλάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο διώχνοντας εκπληκτικά με το ένα χέρι προσπάθεια του Πάσχου με το αριστερό στο 80ο λεπτό με τον Τσιλίγκο να αποκρούει επίσης στο 82΄κοντινό πλασέ του Μίνου. Ο Ρήγας δεν μπόρεσε να μειώσει για τον ίδιο λόγο αφού στο 87΄και σε σουτ του Γουτούλη επενέβη σωτήρια ο Κεφαλάς.

Συνθέσεις

Πύρασος (Σιαμέτης): Κεφαλάς, Δημητριάδης (79` Μπούτλας), Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Ρακής, Ζενούνης, Αραπίτσας (82` Ζάχος), Αγιασιώτης (69` Μίνος), Οικονόμου, Βλάχος.

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Tσιλίγκος, Γοδενόπουλος, Βαϊόπουλος, Βουραζέρης (58` λ. τρ. Γουτούλης), Δίντσης, Βλιώρας, Σουγκάρης, Ρόκας (67` Χότζα), Καραγιάννης (67` Κακάνης), Γάρος (67` Πάσχος), Δ. Αγροκώστας. 

Διαιτητές: Γ. Τασιόπουλος, Γεωργαντζής, Θάνος.