ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελεστινιώτης αστυνομικός έσωσε παιδιά από φωτιά

Ο Στέργιος Πάσχος (δεξιά) της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μαζί με τους συναδέλφους του απεγκλώβισε με αυτοθυσία δύο ανήλικα παιδιά σε περιστατικό πυρκαγιάς σε οικία στη Νέα Ιωνία
Βελεστινιώτης αστυνομικός έσωσε παιδιά από φωτιά

Από θαύμα σώθηκαν δύο ανήλικα παιδιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών, βρίσκονταν μόνα στο σπίτι, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Νέα Ιωνία. Γείτονες αντιλήφθηκαν ότι έβγαιναν πυκνοί καπνοί από το δωμάτιο τους και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Ωστόσο, σωτήρια ήταν η επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που κατά την διάρκεια εποχούμενης περιπολίας αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και έσπευσαν στο σημείο.

"Είδαμε το σπίτι να φλέγεται και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Αμέσως αποκλείσαμε το τετράγωνο και εμφανίστηκαν οι γονείς των παιδιών που φώναζαν ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονται τα ανήλικα παιδιά τους και κοιμούνται", περιέγραψε στα gegonota.news τις δραματικές εκείνες στιγμές ο κ. Στέργιος Πάσχος, ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, χωρίς να χάσουν χρόνο, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού, μπήκαν μέσα, πήραν αγκαλιά τα δυο παιδιά και τα έβγαλαν από το σπίτι, που είχε γεμίσει καπνούς. "Θα πέθαιναν από τον καπνό ή από τη φωτιά", είπε ο κ. Πάσχος και πρόσθεσε ότι το μόνο που σκεφτόταν εκείνη την ώρα είναι πως θα μπορούσε στη θέση τους να είναι τα δικά του παιδιά.

H φωτιά είχε εκδηλωθεί από άγνωστη αιτία σε εξωτερικό χώρο της μονοκατοικίας όπου ήταν τοποθετημένος ο λέβητας και από κάτω υπήρχαν στοιβαγμένα μπιτόνια με καύσιμα και διάφορα καλώδια. Το παράθυρο του δωματίου των παιδιών βρισκόταν ακριβώς από πάνω και γι’ αυτό γέμισε αμέσως καπνούς. Στο σπίτι έφθασαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά κάνοντας χρήση αφρού.

πηγή: gegonotanews.gr