ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Με self test 24ωρών σε θέατρα, σινεμά και εστίαση οι ανήλικοι

Νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου για τους κλειστούς χώρους με αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από χώρους όπως σινεμά, θέατρα, μουσεία, εστίαση, γυμναστήρια - Ωστόσο, οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν στους προαναφερθέντες χώρους με self test 24 ωρών
Με self test 24ωρών σε θέατρα, σινεμά και εστίαση οι ανήλικοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι ηλικίες 4-17 ετών θα έχουν πρόσβαση μόνο με self test 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια, χώρους αισθητικής έχουν πρόσβαση οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με rapid test. Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και όλα τα καταστήματα τροφίμων, όπου ισχύει περιορισμός στο 1 άτομο ανά 9 τ.μ. 

"Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν" διαβεβαίωσε εκ νέου ο κ. Πλεύρης και επισήμανε πως τα "προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς ξεπερνούν τις 900.000".

Σύμφωνα με τα στοιχεία, "έχει εμβολιαστεί το 75% του ενήλικου πληθυσμού με πρώτη δόση και το 65% του γενικού πληθυσμού", ενώ επισήμανε πως "τα στοχευμένα μέτρα και δεν έχουν λογική να κλείσουν με οποιοδήποτε τρόπο την κοινωνία και την οικονομία".

πηγή: ieidiseis.gr