ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Ανολοκλήρωτο το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι

Από το Χαράλαμπο Πάσχο, υποψήφιο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου
Ανολοκλήρωτο το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι

Συνάντηση με κατοίκους στο Κεραμίδι και στο Βένετο, τις δύο περιοχές του ορεινού όγκου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Στις διαδοχικές συναντήσεις τόσο στο Κεραμίδι όσο και στο Βένετο συζητήθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτές περιοχές, ενώ κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

"Το Κεραμίδι και το Βένετο αποτελούν τις δύο μοναδικές περιοχές του ορεινού όγκου του Δήμο μας που, παρότι έχουν πλούσιες δυνατότητες να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν, δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια εγκαταλείφθηκαν από την σημερινή ανίκανη και διχασμένη δημοτική αρχή", τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος και συμπλήρωσε πως "στο Κεραμίδι το πολύ σπουδαίο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης με ένα προϋπολογισμό άνω από ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει ανολοκλήρωτο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πίνουν ακόμη νερό από ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο το οποίο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Να θυμίσουμε πως αυτό το έργο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσα από ενέργειες της προηγούμενη δημοτικής αρχής της κ. Ελένης Λαΐτσου. Και μάλιστα είχαν ξεκινήσει και οι εργασίες κατασκευής του. Ωστόσο η σημερινή δημοτική αρχή φάνηκε ανίκανη να το ολοκληρώσει. Και όχι μόνο αυτό αλλά με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της το οδήγησε εκτός χρηματοδότησης. Έχουν περάσει πέντε χρόνια και οι εργασίες του νέου δικτύου ύδρευσης έχουν κωλύσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά, όταν θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και οι κάτοικοι να πίνουν νερό από ένα νέο και σύγχρονο δίκτυο. Εμείς ως δημοτική παράταξη διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα ολοκληρώσουμε άμεσα και με ασφάλεια το νέο δίκτυο ύδρευσης και έτσι το Κεραμίδι θα απεξαρτηθεί μια και καλή από τους αμιαντοσωλήνες, η δημόσια υγεία θα ενισχυθεί και η ποιότητας ζωής θα βελτιωθεί.

Παράλληλα η καθημερινότητα των δημοτών στο Κεραμίδι υποβαθμίστηκε με την απουσία καθαριότητας, την μη εύκολη πρόσβαση στις καλλιέργειες, την μη εκτέλεση εργασιών μέσα στο χωριό. Την ίδια στιγμή η παραλία του Καμαρίου αφέθηκε στην τύχη της. Η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη, ο δρόμος δεν συντηρήθηκε επαρκώς, αλλά και οι ίδιες υποδομές στο Καμάρι χρειάζονται ενίσχυση. Αντί το Καμάρι να γίνει ο μαγνήτης για χιλιάδες τουρίστες που θα  αναζωογονούσαν την ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς παρέμεινε στο περιθώριο με μια δημοτική αρχή που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τίποτα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες".

Στο Βένετο

Για τα ζητήματα που αφορούν στο Βένετο ο κ. Πάσχος τόνισε πως "ο εξαιρετικής ομορφιάς οικισμός του Βένετου έχει μαραζώσει στα πέντε χρόνια της σημερινής δημοτικής αρχής. Κανένα νέο έργο δεν έγινε, δεν αναδείχθηκε ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής, απουσιάζουν οι εκδηλώσεις, οι παρεμβάσεις στην οδοποιία, στην καθαριότητα. Το χωριό παραμένει ουσιαστικά αποκλεισμένο από τις δύο πανέμορφες και κοντινές παραλίες, το Κουλούρι και το Πετρομέλισσο, και για να φτάσουν μέχρι εκεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες χρειάζονται τρακτέρ. Αυτή η άσχημη κατάσταση θα αλλάξει και θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η οδική πρόσβαση και το Βένετο να γίνει ένας περιζήτητος προορισμός".

Ο κ. Πάσχος κατέληξε λέγοντας πως "εμείς ως η νέα δημοτική αρχή που έρχεται, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας στο Κεραμίδι και στο Βένετο πως θα είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους. Θα είμαστε μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τους δημότες και δεν θα κάνει επιλεκτικές εξυπηρετήσεις με αντάλλαγμα τις ψήφους. Έχουμε δύο πανέμορφους προορισμούς το Κεραμίδι και το Βένετο, που αντί να αξιοποιηθούν, εγκαταλείφθηκαν. Αυτή η κατάσταση απαξίωσης με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, θα λάβει τέλος και οι κάτοικοι μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών και παρεμβάσεων θα βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες αναβάθμισης της καθημερινότητάς τους".