ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κορυφή

Ρήγας θριαμβευτής στο ντέρμπι του Βελεστίνου καθώς επικράτησε 2-1 του Αίαντα Σούρπης για να βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου όντας αήττητος, σε έναν αγώνα με πιθανώς "διπλή" βαθμολογική σημασία όσον αφορά τα πλέι οφ
Στην Κορυφή
Ο Δημήτρης Γάρος πανηγυρίζει το πρώτο γκολ της ομάδας του

Με δύο γκολ από τους Γάρο και Καραγιάννη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε ισάριθμες ασίστ του Βαϊόπουλου, οι Κυανόλευκοι "έπιασαν" τον Αίαντα Σούρπης στους 13 βαθμούς όντας στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και με παιχνίδι λιγότερο.

Το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Α` ΕΠΣΘ τα είχε όλα, ωραία γκολ, δυναμικά μαρκαρίσματα, ένταση στο γήπεδο και στους πάγκους, παράπονα εκατέρωθεν στους διαιτητές και κόσμο στις κερκίδες. Μεγάλος νικητής ο Ρήγας Φεραίος.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν μπλοκαρισμένοι επιθετικά στο ξεκίνημα αφού πέρα από το πρώτο σουτ του Σουγκάρη στο 3ο λεπτό που μάζεψε εύκολα ο Χαλάτσης η επόμενη κλασική τους φάση ήταν το γκολ! Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επικίνδυνοι σε αυτό το διάστημα, όπως με το μακρινό σουτ... με περίεργα φάλτσα του Μπιρτσάι στο 18΄που εξουδετέρωσε σωστά ο Τσιλίγκος σε κόρνερ. Στο χτύπημα του κόρνερ ο Βούλγαρης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Μεγάλη στιγμή και στο 24ο λεπτό όταν έπειτα από μπαλιά του Βούλγαρη ο Μακανίκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά πήγε αρκετά πλάγια και υπό την πίεση του Βουραζέρη σούταρε από κοντά ψηλά, άουτ. Μία νέα κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Παπανικολόπουλου στο 25` έφυγε εκτός εστίας. Σταδιακά, μετά τη συμπλήρωσης μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης με τον Σουγκάρη στο 38` να σουτάρει, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, στο 41` ο Γάρος έκανε μία σέντρα-σουτ με τον Καραγιάννη να μην προλαβαίνει να παρέμβει στην πορεία της μπάλας.

Ωστόσο, ο Ρήγας βρήκε λίγο μετά το δρόμο προς τα δίχτα με τον Βαϊόπουλο να βγάζει με ωραία μπαλιά τον Γάρο δεξιά στην περιοχή, με τον επιθετικό των Κυανόλευκων να πλασάρει εξαιρετικά με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι "Γ" του Χαλάτση για το 1-0.

Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού από τα δεξιά, πάσα του Σουγκάρη, σέντρα του Βαϊόπουλου και "εκτέλεση" στην κίνηση του αφύλακτου Καραγιάννη από την "καρδιά" της περιοχής για το 2-0.

Ένα σουτ του Καραγιάννη στο 52ο λεπτό ήταν η πρώτη φάση της επανάληψης με τη μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Το σύνολο του Μιχάλη Ανδρωνά πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Ράπτη στο 57` από αριστερά να σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού προσέκρουσε στο εσωτερικό μέρος από το οριζόντιο δοκάρι για να σκάσει στη συνέχεια στο έδαφος εκτός γραμμής και να απομακρυνθεί. Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Αίαντας στην προηγούμενη φάση το βρήκε τρία λεπτά μετά. Φάουλ από τα δεξιά, απόκρουση με γροθιές του Τσιλίγκου, οι φωνές από ένα πέσιμο παίκτη του Αίαντα στην περιοχή μάλλον προκάλεσαν σάστισμα στους ποδοσφαιριστές του Ρήγα με τη μπάλα να φτάνει στον Κατσαβριά που από αρκετά κοντά πλάσαρε για το 2-1. 

Παρά τη μείωση του σκορ ο Ρήγας ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες φάσεις μέχρι το τέλος, με τον Χαλάτση να αντιδρά σωστά σε σουτ των Γάρου (65`) και Ρόκα (80`), με τον Αγροκώστα να πλασάρει εκτός περιοχής στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Μοναδική στιγμή για τον Αίαντα η προσπάθεια του Γκιόκα στο 88` το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.

Από πλευράς διαιτησίας, οι γηπεδούχοι διαμαρτύθηκαν για μη αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Τσιάμη που έκανε δυναμικό μαρκάρισμα-φάουλ πριν περάσει εκτός ως αλλαγή και οι φιλοξενούμενοι για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Ρήγα.

Συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος, Σταματίου (49` Κακάνης), Βουραζέρης, Δίντσης, Βλιώρας, Ρόκας, Σουγκάρης, Γ. Αγροκώστας (46` Δ. Αγροκώστας), Γάρος (67` Γοδενόπουλος), Καραγιάννης (90+2` Πάσχος).

Αίαντας Σούρπης (Ανδρωνάς): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος (84` Κωστούλας), Ξηροκώστας, Τσιάμης (71` Χριστέλος), Πλαβός, Μπιρτσάι (46` Αραπίτσας), Μακανίκας, Βούλγαρης, Τσόγκας (84` Γκιόκα), Κατσαβριάς, Ράπτης.

Διαιτητές: Σαρρής,  Δ. Σακκάς, Αναστασίου