ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΕΛ Καναλίων - Οι λόγοι της κατάληψης

Στη… μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων χωρίς "όπλα" κατεβαίνουν μαθητές των λυκείων, οι οποίοι δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Το παραπάνω αποτέλεσε ένα από τα βασικά αιτήματα της κατάληψης, στην οποία προχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες μαθητές του Γενικού Λυκείου Καναλίων
ΓΕΛ Καναλίων - Οι λόγοι της κατάληψης

Στο Λύκειο πλέον δεν διδάσκονται ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, που όμως συνεχίζουν να αποτελούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ως ειδικά για την είσοδο σε συγκεκριμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα συγκεκριμένα μαθήματα βγήκαν εκτός διδακτέας ύλης και μαθητής που θέλει να προετοιμαστεί στο αντικείμενο θα πρέπει είτε να απευθυνθεί σε φροντιστήριο, είτε να παρακολουθεί μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου που όμως ακόμη και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει.

Μόλις προς τα τέλη Οκτωβρίου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βγήκε πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους μαθητές, έως και χθες όμως αναζητούνταν από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί για τα στελεχώσουν τα τμήματα.

Για τους μαθητές των ΓΕΛ Καναλίων τα πανελλαδικώς μαθήματα που δεν διδάσκονται δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Οι φετινοί απόφοιτοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Λατινικών, του οποίου όμως η ύλη έχει διαφοροποιηθεί και χαρακτηρίζεται πιο απαιτητική. Το αξιοσημείωτο είναι ότι απόφοιτοι περασμένων ετών θα κληθούν επίσης να εξεταστούν στα Λατινικά αντί στην Κοινωνιολογία που εξετάστηκαν πέρυσι και μολονότι ως μαθητές δεν διδάχθηκαν ως μάθημα τα Λατινικά, με το φροντιστήριο να είναι για τους ίδιους μονόδρομος!

Οι μαθητές αγωνιούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ζητούν επίσης κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και της Τράπεζας Θεμάτων.

Χθες ήταν η δεύτερη ημέρα κατάληψης στο Γενικό Λύκειο Καναλίων, οι μαθητές του οποίου παρακολούθησαν μαθήματα μέσω webex.

Κατάληψη δεν καταγράφηκε σε άλλο σχολείο, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για μαζικές καταλήψεις την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

πηγή: taxydromos.gr