ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση εμβολιασμών και στην Μανγησία

Η αύξηση αποδίδεται στα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία 24ωρα για τους ανεμβολίαστους, αλλά και στον φόβο που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικοί θάνατοι ανεμβολίαστων ασθενών
Αύξηση εμβολιασμών και στην Μανγησία

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση το εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες οι εμβολιασμοί έχουν πολλαπλασιαστεί, με τους εμβολιασμένους με την πρώτη δόση στη Μαγνησία να ξεπερνούν τις 120.000. Η αύξηση αποδίδεται στα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία 24ωρα για τους ανεμβολίαστους, αλλά και στον φόβο που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικοί θάνατοι ανεμβολίαστων ασθενών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές Τετάρτη στη Μαγνησία και στις Σποράδες πραγματοποιήθηκαν 996 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 360 με την πρώτη δόση.

Εξάλλου, στο Νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αφού καταγράφεται σταδιακή αύξηση των εμβολιασμών ειδικά για την πρώτη δόση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ την 1η Νοεμβρίου καταγράφηκαν 257 συνολικά εμβολιασμοί, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί ανήλθαν στους 403, από τους οποίους μάλιστα οι 100 αφορούσαν την πρώτη δόση.

Συνολικά στο εμβολιαστικό κέντρο του Αχιλλοπουλείου από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι προχθές έχουν πραγματοποιηθεί 90.622 εμβολιασμοί, 78.679 με Pfizer, 7.317 με AstraZeneca και 4.626 με Johnson& Johnson.

Στη Μαγνησία συνολικά οι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 217.729.

Δύο ακόμη θάνατοι και 199 νέες μολύνσεις

Δύο ακόμη θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στη Μαγνησία. Πρόκειται για μία γυναίκα και έναν άνδρα, ηλικίας 87 και 88 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου από επιπλοκές της νόσου που συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στη Μαγνησία.

Ο αριθμός των θανάτων από τις αρχές Νοεμβρίου έχει φτάσει τους 24. Ο νομός παραμένει στο «βαθύ κόκκινο», ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία καταγράφηκαν 199 κρούσματα, εκ των οποίων 192 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και επτά στις Σποράδες.

πηγή: taxydromos.gr