ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταματά η λειτουργία του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου ύστερα από 137 χρόνια

Τα δρομολόγια, θα συνεχίσουν να εκτελούνται, χωρίς ωστόσο την παρουσία σταθμάρχη, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές από τον κεντρικό σταθμάρχη, Γιώργο Αποστολέρη, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο ότι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"
Σταματά η λειτουργία του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου ύστερα από 137 χρόνια

Σταματά από σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2021, η λειτουργία του ιστορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, μετά από 137 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας (1884).

Όπως έκανε γνωστό ο, μέχρι χθες, κεντρικός σταθμάρχης του Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, με σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, γνωστοποιείται ότι "λόγω απασχόλησης αυξημένου αριθμού προσωπικού κυκλοφορίας για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών της Σ717ΕΡΓΟΣΕ και της στενότητας διάθεσής του, παύει προσωρινά η στελέχωση του ΣΣ Βόλου, με εφαρμογή από 12/11 και μέχρι νεωτέρας".

Τα πέντε άτομα που απέμειναν να υπηρετούν στο ΣΣ Βόλου, τα οποία βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα στη Λάρισα.

"Αυτό το κτίριο-θησαυρός, αυτό το κτίριο-μουσείο που επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες που έρχονται στο Βόλο, από σήμερα είναι ένα κλειστό κουφάρι", δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Αποστολέρης, εκφράζοντας το φόβο ότι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού", ειδικά από τη στιγμή, που και οι πέντε υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Βόλο, μέσα στους επόμενους μήνες συνταξιοδοτούνται.

Όσον αφορά στα δρομολόγια, θα συνεχίσουν να εκτελούνται, χωρίς ωστόσο την παρουσία σταθμάρχη, γεγονός που από τον κ. Αποστολέρη κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές.

Ο ίδιος κάνει λόγο για "εφιάλτες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και επίθεση εναντίον της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση", επισημαίνοντας ότι για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, έχει ενημερώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές. αλλά δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια.

Να σημειωθεί, πως αυτή τη στιγμή, γίνονται επτά δρομολόγια από Βόλο για Λάρισα  αντίστροφα.

πηγή: ertnews.gr