ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής εγκρίθηκαν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Μόνο με την υποστήριξη της πλειοψηφίας (δημοτικής αρχής) εγκρίθηκαν στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου - "Αναρμόδιοι να κρίνουν οι σύμβουλοι τη μελέτη", σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπόλίτευσης ο Χαράλαμπος Πάσχος ενώ και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Παπαϊωάννου καταψήφισε τη λήψη της απόφασης
Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής εγκρίθηκαν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς
Εικόνα αρχείου

Όσον αφορά το ένα αίτημα για φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 123,005 MW, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπατζιάκας ενημέρωσε το σώμα πως "στον Δήμο έχει υποβληθεί το (408819 /20-10-2021) έγγραφο από τη Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , με το οποίο μας ενημερώνει ότι έχει διαβιβαστεί σ’ αυτή, ο φάκελος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έκδοση ΑΕΠΟ κατασκευής και λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού, συνολικής 123,005 MW, στις θέσεις "ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ-1" στην Τ.Κ. Αγ. Περιβλέπτου και Τ.Κ. Αερινού, της Δ.Ε. Φερών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας", προτείνοντας την έγκριση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Πάσχος, δήλωσε ότι δεν εγκρίνει τη λήψη της παρούσας απόφασης, διότι "είμαστε αναρμόδιοι σαν Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνουμε την σχετική μελέτη που έχει υποβληθεί . Επίσης δήλωσε ότι η θέση της παράταξής του θα είναι αρνητική και σε κάθε άλλο σχετικό θέμα υποβληθεί για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Κοντοκλώτσης Γεώργιος, Μπατζιάκας Αθανάσιος, Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης , Μωραϊτης Χρήστος , Παπατόλιας Απόστολος, Κουσκουρίδας Μιχαήλ, Κουβάτας Αθανάσιος , Σεσκλιώτης Θεοχάρης και Παρσάς Ευάγγελος , συμφωνούν με τον επικεφαλής κο Χαράλαμπο Πάσχο.

Επίσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Απόστολος Παπαϊωάννου δεν ενέκρινε τη λήψη της παρούσας απόφασης, με την απόφαση ωστόσο να περνά θετικά κατά πλειοψηφία.

Το ίδιο συνέβη και για τον φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 110,00145 MW στη θέση "Μικρά Σπίτια-Γαλατάδικα-Πετρωτό" των Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου και Αερινού, Δ.Ε. Φερών.

Δείτε τις αποφάσεις στην Διαύγεια

ΕΔΩ

κι 

ΕΔΩ