ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή των μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Mε επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας οι μαθητές του Γυμνασίου Βελεστίνου αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έξαρση των κρουσμάτων και στο σχολείο τους ζητώντας την αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για το κλείσιμο ενός τμήματος και την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης για χρονικό διάστημα 10 ημερών ώστε να περιορίζεται η διασπορά και να μην χάνονται μαθήματα από κανέναν - "Η κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό είναι χειρότερη και από την περσινή χρονιά της τηλεκπαίδευσης", αναφέρεται μεταξύ άλλων
Επιστολή των μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Αξιότιμη κυρία Yφυπουργέ,

Ως εκπρόσωποι των μαθητών του Γυμνασίου Βελεστίνου, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την τρέχουσα ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση της πανδημίας. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο καθιστά απαραίτητη την παρέμβασή σας.

Η έξαρση των κρουσμάτων στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Βελεστίνου έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς και τους μαθητές. Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου σχετικά με το κλείσιμο του τμήματος όταν νοσεί το 50% των μαθητών συν 1, τα τμήματα του σχολείου μας υπολειτουργούν. Όταν εντοπιστεί ένα κρούσμα σε ένα τμήμα ακολουθείται μια σειρά διαδικασιών ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.Τις δύο τελευταίες εβδομάδες που τα κρούσματα στο σχολείο μας πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση. Τα rapid test διενεργούνται στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που δέχονται τους μαθητές 11-12, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες. Επιπλέον, ο φόβος που κυριεύει τους μαθητές για να παραμείνουν υγιείς αυτοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα τους "αναγκάζει" να μένουν στο σπίτι χάνοντας έτσι μάθημα και παίρνοντας απουσίες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους μαθητές που νοσούν σχετικά με την παρακολούθηση του μαθήματος μένοντας έτσι για 10 ημέρες στάσιμοι στην ύλη.

Η κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό είναι χειρότερη και από την περσινή χρονιά της τηλεκπαίδευσης. Οι αίθουσες δεν είναι πια γεμάτες όπως ξεκίνησαν. Πολλά τα κρούσματα, περισσότεροι οι φοβισμένοι μαθητές και λιγότεροι αυτοί που δίνουν το παρόν κάθε πρωί.

Θα θέλαμε λοιπόν να εισηγηθούμε την κατάργηση του 50% συν 1 για τα κρούσματα του τμήματος και να κλείνει το τμήμα όταν νοσεί ένα μικρότερο ποσοστό μαθητών. Η παρακολούθηση των μαθημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την χρήση τηλεκπαίδευσης για το μικρό χρονικό διάστημα των 10 ημερών. Οι νοσούντες και μη μαθητές θα κάνουν κανονικά μάθημα χωρίς να "χάνεται" καμία διδακτική ώρα και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απουσιών. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε ότι θα περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε πιο γρήγορα στην κανονικότητα που μας εγκατέλειψε με την εμφάνιση αυτής της φονικής πανδημίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας, ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση και παρέμβαση σας για μια πιο αίσια έκβαση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Η βοήθειά σας θα είναι καταλυτική στον ήδη δύσκολο καθημερινό αγώνα μας που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος λόγω του ιού.

Με σεβασμό και εκτίμηση, το 15μελές συμβούλιο του Γυμνασίου Βελεστίνου