ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδείες του ΚΚΕ σε μονάδες Υγείας

Περιοδείες στελεχών της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν σήμερα την Δευτέρα (8/11) σε χώρους Υγείας του Νομού Μαγνησίας
Περιοδείες του ΚΚΕ σε μονάδες Υγείας

Τα στελέχη της Τ.Ε. Μαγνησίας συζήτησαν με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους άλλους υγειονομικούς εργαζόμενους την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους Υγείας κι όπως ανέφεραν, «οι Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υποδομές και σε υλικοτεχνική υποδομή διαμορφώνουν ένα απολύτως επικίνδυνο περιβάλλον για τις λαϊκές οικογένειες και στην περιοχή μας! Διακίνησαν, επίσης, στους υγειονομικούς εργαζόμενους τις θέσεις του ΚΚΕ για το ΝΕΟ ΕΣΥ και αναφέρθηκαν στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στον τομέα της Υγείας. Για τα νέα `δωράκια΄ στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας με την μεγαλύτερη εμπλοκή του στο ΕΣΥ, που θα `φουσκώσουν` ακόμη περισσότερο τις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, από τα νοσήλια στα οποία υποχρεώνονται να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, είτε άμεσα είτε έμμεσα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Μια πολιτική στο χώρο της υγείας που, σε συνέχεια το ένα μετά το άλλο τα αστικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσαν σε βάρος των δικαιωμάτων του λαούς μας στην υγεία.

Η σημερινή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Σήμερα ασφυκτιεί από τα περιστατικά covid (ενώ η δυναμικότητά του αρκεί για 75 ασθενείς με κοροναϊό, σήμερα οι νοσηλευόμενοι φτάνουν τους 120, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων, να μην επαρκεί ακόμη και το οξυγόνο). Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί, ουσιαστικά, σε Νοσοκομείο covid, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μόνο 8 κρεβάτια ΜΕΘ, με μόνο 8 παθολόγους αντί 14, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, χωρίς ειδικότητες απαραίτητές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποδεικνύονται, και στη περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου, σαθρά τα ιδεολογήματα και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν "κάνει ό,τι μπορεί". Σήμερα, το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ, για την ενίσχυση και θωράκιση των δημόσιων μονάδων Υγείας, για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, χωρίς καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία, για την ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, αλλά και για τα πιο ιδιαίτερα ζητήματα για τον κορονοϊό, αποτελεί σημείο αναφοράς και διεκδίκησης από τον λαό μας . Γιατί "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό". Με τη διεκδίκηση όλων των μέτρων για να μη χαθούν άλλες ζωές από την πανδημία, για "Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα"».

Με θέμα "Κριτική του ΚΚΕ στο σχέδιο για το `νέο ΕΣΥ` και οι θέσεις του Κόμματος", η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ώρα 6:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του "Μεταξουργείου" στην Ν. Ιωνία, με ομιλητή τον Βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη.

πηγή: e-thessalia.gr