ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στελεχώνεται με πνευμονολόγους και επικουρικό προσωπικό το "Αχιλλοπούλειο"

Άμεσα έρχονται στο Νοσοκομείο του Βόλου δύο πνευμονολόγοι από το Κέντρο Υγείας Βόλου, ενώ θα μετακινηθούν και πνευμονολόγοι από Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο
Στελεχώνεται με πνευμονολόγους και επικουρικό προσωπικό το "Αχιλλοπούλειο"

Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 20 άτομα επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύσκεψη, που έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου, παρουσία της αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα και εκπροσώπων των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του συλλόγου των εργαζόμενων αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Μάλιστα ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου,Εύθυμη Τσιάμη, να γίνει έκκληση προς τους ιδιώτες παθολόγου και πνευμονολόγους να συνδράμουν το Νοσοκομείο, όπου η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Όπως αναφέρθηκε οι ιδιώτες γιατροί θα υπογράψουν τη γνωστή σύμβαση των 2.000 ευρώ και των 250 ευρώ ανά βάρδια. "Θα την κάνουμε την έκκληση και πάλι να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας ως ιδιώτες. Έγινε μία λίστα με δεκάδες γιατρούς παθολόγους και πνευμονολόγους που αποδέχθηκαν να βοηθήσουν αδαπάνως πέρυσι την ίδια περίοδο με το δεύτερο μεγάλο κύμα, εδώ στη Μαγνησία και δεν κλήθηκαν ποτέ να το πράξουν", δήλωσε ο κ. Τσάμης.

Επιπλέον έγινε γνωστό, ότι έχουν εξασφαλιστεί 100 κλίνες σε δύο ιδιωτικές κλινικές στη Λάρισα την Απολλώνεια και τον Κυανού Σταυρό για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων του Βόλου και της Λάρισας.

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν: την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την κάλυψη των εγκληματικών ελλείψεων των μονάδων υγείας σε υποδομές και προσωπικό, καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας που στη συγκεκριμένη τραγική κατάσταση με την πανδημία, θα μπορούσε να σώσει ζωές.

πηγή: ertnews.gr