ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίνα Γκάγκα από Βόλο: "Έκρυθμη" η κατάσταση με τον κορωνοϊό

Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να δει από κοντά την "εφιαλτική" -όπως την περιγράφουν οι γιατροί- κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία
Μίνα Γκάγκα από Βόλο: "Έκρυθμη" η κατάσταση με τον κορωνοϊό

Το σύστημα του οξυγόνου είναι έτοιμο να "καταρρεύσει". Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης, που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μπήκε κρεβάτι για νοσηλεία ασθενούς σε γραφείο εφημερεύοντα γιατρού!

Στις σύντομες δηλώσεις της, η κ. Γκάγκα, τόνισε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, γίνονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ υποστήριξε με έμφαση, ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη.

"Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια με περισσότερες μονάδες με περισσότερο προσωπικό. Όμως ένα σύστημα υγείας, που είναι φτιαγμένο για να 2.000 εισαγωγές την ημέρα και ξαφνικά έχει 300 – 400 παραπάνω – έχουμε 7.000 κρούσματα την ημέρα- υπάρχει επομένως πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε λοιπόν ακριβώς, που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επίλυσή τους". 

"Τρέχουν νέες προκηρύξεις για προσλήψεις – Ενισχύονται οι κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα"

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν προσλήψεις η κ. Γκάγκα τόνισε, πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό. "Όπως καταλαβαίνετε οι θέσεις, που χρειάζονται τώρα δεν είναι οι θέσεις, που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Ό,τι χρειάζεται γίνεται… ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει".

"Να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία προλαμβάνοντας τα κρούσματα"

"Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και φυσικά πιέζονται οι γιατροί. Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα να είμαστε εμβολισμένοι, να μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να μην νοσούμε σε αυτά τα νούμερα, που έχουν φτάσει τα σημερινά κρούσματα. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και πρέπει να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, προλαμβάνοντας τα κρούσματα, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα", κατέληξε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Σε σύσκεψη που βρισκότανε σε εξέλιξη η κ. Γκάγκα αναμένονταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την ομαλότερη διαχείριση των πολλών περιστατικών.

πηγή: ertnews.gr