ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση εμβολιασμών στο "Αχιλλοπούλειο"- Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά Δήμο

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα αφού δεν ξεπερνά το 52,59%, ενώ στις Σποράδες προσεγγίζει το 56,14%
Αύξηση εμβολιασμών στο "Αχιλλοπούλειο"- Τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά Δήμο

Σημαντική αύξηση νέων ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην Μαγνησία. Οπως όλα δείχνουν η αναζωπύρωση της πανδημίας, η εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων και η αύξηση της θνητότητας σε ανεμβολίαστους πολίτες έχουν θορυβήσει τους Βολιώτες, που σπεύδουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που άντλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το εμβολιαστικό κέντρο στο Αχιλλοπούλειο, που είναι το μεγαλύτερο στον νομό, κατά μέσο όρο τις τελευταίες μέρες από τους 300 περίπου εμβολιασμούς που γίνονται οι 100 αφορούν στην πρώτη δόση.

Μετά την καθίζηση που παρατηρείται από τον περασμένο Αύγουστο, είναι οι πρώτες μέρες που τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Σε επίπεδο Δήμων, η εμβολιαστική κάλυψη στον Δήμο Βόλου προσεγγίζει το 58,38%, στον Δήμο Αλμυρού το 50,28%, στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου 40,57%, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 40,35%, ενώ στην τελευταία θέση είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, όπου το ποσοστό εμβολιασμών είναι μόλις στο 39,46%.

πηγή: taxydromos.gr