ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ήδη 150 κρεβάτια σε ιδιωτικές κλινικές σε Λάρισα και Μαγνησία έχουν γεμίσει"

Τραγική η υγειονομική κατάσταση στην Θεσσαλία λόγω της πανδημίας, όπως την περιγράφει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή "Ναι μεν Αλλά" με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γεμίσει ενώ και οι ιδιωτικές κλινικές έχουν αναλάβει μεγάλο φόρτο λόγω της έξαρσης
"Ήδη 150 κρεβάτια σε ιδιωτικές κλινικές σε Λάρισα και Μαγνησία έχουν γεμίσει"

Υπάρχει η ιδιαιτερότητα στο 4ο κύμα, όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, οι περισσότεροι που προσέρχονται στα νοσοκομεία να έχουν περάσει πρώτα αρκετές ημέρες νόσησης στο σπίτι, οπότε φτάνουν για νοσηλεία ως βαριά περιστατικά. Το γεγονός ότι δεν πηγαίνουν εγκαίρως, παρά μόνο όταν έχει επιβαρυνθεί πολύ η υγεία τους, έχει σαν αποτέλεσμα "τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα, ενώ έχουν ήδη 3 κλινικές επωμιστεί πολλούς ασθενείς covid, non covid και ΜΕΘ, έχοντας γεμίσει περίπου 150 κρεβάτια στον ιδιωτικό τομέα, σε Λάρισα και Μαγνησία. Είναι τραγική η κατάσταση, το υγειονομικό προσωπικό δίνει μάχη να μην αφήσει κανέναν εκτός κλίνης. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει σε Βόλο, Καρδίτσα και τείνει να γίνει και στα Τρίκαλα. Βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας να έχει αυξηθεί στο 6,5%", είπε ο περιφερειάρχης.

"Χθες που είχαμε σύσκεψη με την κ. Γκάγκα μας έδωσαν κάποιες πρακτικές λύσεις, ότι θα παίρνουμε με γρήγορες διαδικασίες όσα αναλώσιμα χρειαζόμαστε για περιστατικά covid και όσο αφορά στην πλήρωση θέσεων, επειδή παρότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις, δεν καλύπτονται, προχώρησε μια αναδιοργάνωση των κέντρων υγείας, χωρίς να μειωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα". Με αυτή την διαχείριση αναμένεται να συνδράμουν επιπλέον γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά και στους ελέγχους, επιβεβαιώνοντας ότι στην Περιφέρειά του γίνονται έλεγχοι, κλείνουν μαγαζιά και πιάνονται όσοι φέρουν πλαστά πιστοποιητικά αλλά δεν μπορούν γίνονται έλεγχοι παντού. "Είναι φύσει αδύνατον, είναι πάρα πολλά τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν είναι δυνατόν να γίνονται ταυτόχρονα έλεγχοι παντού. Πρέπει και οι ίδιοι ιδιοκτήτες να βοηθούν στους ελέγχους, γιατί είναι ένα μέτρο που σώζει ζωές. Συνεχώς κάνουμε συστάσεις, αλλά η ίδια ζωή δείχνει τον δρόμο, ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, όλοι κολλάμε και όλοι μεταδίδουμε, αλλά οι εμβολιασμένοι έχουν την δυνατότητα να περάσουν τον ιό σε πιο ήπια κατάσταση", σημείωσε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε ότι οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της ΥΠΕ Θεσσαλίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και παρακαλούν τον κόσμο να εμβολιαστούν.

πηγή: ertnews.gr