ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου" - Κλινες covid σε ιδιωτικές κλινικές

Τραγική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, Νικόλαο Χαυτούρα - Κάλεσμα για εμβολιασμό από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιο Τσάμη
"Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου" - Κλινες covid σε ιδιωτικές κλινικές

Όπως υποστηρίζει: "Γεμάτες είναι οι δύο κλινικές κόβιντ και ίσως και τρίτη σύντομα και με γεμάτη τη ΜΕΘ covid αλλά και τη μονάδα αρνητικής πίεσης. Τις κλινικές κόβιντ και τις δύο παθολογικές εξυπηρετούν έξι παθολόγοι ενώ προβλέπονταν 14 κανονικά και πριν την πανδημία".

Επιπλέον ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, εξέφρασε την ενόχλησή του που στη σύσκεψη με βουλευτές που συγκάλεσε η Ένωση Γιατρών για να ενημερώσει για τη κατάσταση, οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. "επιθετικά φώναζε ότι κάνουμε αντιπολίτευση και απειλούσε να αποχωρήσει απαξιώνοντας την σύσκεψη".

Με απόφαση του διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Σερέτη, υπογράφηκε σύμβαση με το Κέντρο Αποκατάστασης "Κένταυρος" για 20 κλίνες covid και 10 με την κλινική "Άνασσα" καθώς και δύο θέσεις ΜΕΘ. "Τα περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές covid είναι βαρειά, η πλειοψηφία τους λίγο πριν τη ΜΕΘ. Ο Κένταυρος είναι κέντρο αποκατάστασης με ιατρική υποστήριξη, αλλά αν χρειαστεί κάτι, στο Νοσοκομείο θα έλθουν", υποστήριξε ο κ. Χαυτούρας.  Οι νέες εισαγωγές είναι αυτές που θα κατευθυνθούν στα ιδιωτικά υγειονομικά κέντρα. "Αυτό όμως δεν είναι λύση. Λύση είναι να κάνουν άμεσα προσλήψεις. Δεν μπορούν άλλο οι συνάδελφοι. Δεν μπορούν να βοηθήσουν εδώ άλλες ειδικότητες".

Κάλεσμα για εμβολιασμό

Κάλεσμα να εμβολιαστούν όλοι καθώς είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι στον κορωνοϊό, απηύθηνε από την πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Ανέφερε ότι από 550 γιατρους μέλη του Συλλόγου μόνο 5 είναι ανεμβολίαστοι και έχουν κλείσει τα ιατρεία τους και δεν θα πρέπει να κάνουν επισκέψεις κατ’ οίκον.  "Η covid19 δεν αστειεύεται, δύο συνάδελφοί μας πέθαναν και μερικοί νόσησαν πολύ σοβαρά. Οι ιδιώτες γιατροί προσπαθούν να αναχαιτίσουν όσο μπορούν κι αυτοί το κύμα αυτό της ασθένειας".

πηγή: ertnews.gr