ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Πανηγυρικός από Βελεστινιώτη καθηγητή στο νησί του Παπαδιαμάντη

Ο καθηγητής Χημείας, Αλέξανδρος Παπαγεωργίου που υπηρετεί στο Γυμνάσιο Σκιάθου εκφώνησε τον Πανηγυρικό για την 28η Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών του νησιού των Σποράδων
Ο Πανηγυρικός από Βελεστινιώτη καθηγητή στο νησί του Παπαδιαμάντη

Στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική μας επέτειο στην Σκιάθο, ο εκπαιδευτικός από το Βελεστίνο σημείωσε στην τελευταία στροφή του λόγου του:

"Το "ΟΧΙ" δεν είναι μια ιστορική ανάμνηση αλλά μια βαριά κληρονομιά και μια υποχρέωση, τόσο σε αυτούς που θυσιάστηκαν που άλλωστε είναι πλέον αθάνατοι, όσο και σε αυτούς που θα έρθουν και τα κατορθώματα και οι θυσίες της γενιάς του `40 αποτελούν ανεκτίμητη Εθνική μας κληρονομιά προς αυτούς.

Σήμερα είναι λοιπόν τόσο επίκαιρο όσο και επιτακτικό το "ΟΧΙ" του `40. Να το επαναλαμβάνουμε δυνατά με βασική προϋπόθεση τη γνώση και επίγνωση της ιστορίας μας.

Σε μία εποχή τεχνοκρατισμού και παγκοσμιοποίησης με σύγχρονους πολέμους που διεξάγονται με τελείως διαφορετικά μέσα, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η ψυχή δεν φλογίζεται από τα ιδανικά της Πατρίδας, της Θρησκείας, της Ιστορίας και το πάθος για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ειρήνη.

Κι εμείς οι Έλληνες δεν δώσαμε την μάχη του `40 μόνο για να ανακόψουμε τον Ιταλό εισβολέα αλλά για να νικήσουμε τον Σκοταδισμό και τους Δυνάστες μιας και γνωρίζουμε καλά τι θα πει Σκλαβιά και τι Δυνάστης".

Δείτε το βίντεο από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών του νησιού των Σποράδων

Πιο διαβασμένα