ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Βελεστίνο τίμησε το Έπος του `40

Η κοινωνία του Βελεστίνου τίμησε σήμερα την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τους ανθρώπους που πολέμησαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και ιδιαίτερα αυτούς που άφησαν τη ζωή τους στο Αλβανικό Μέτωπο για μία ελεύθερη Ελλάδα
Το Βελεστίνο τίμησε το Έπος του `40

Με επίσημο καλεσμένο τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Σερβίας, Επίσκοπο Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ελβετίας, Ιταλίας και Μάλτας, κ.κ. Ανδρέα, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον Πανηγυρικό της Ημέρας να εκφωνείται από την εκπαιδευτικό, Ζωή Μακρονάσιου.

Ακολούθως, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Βελεστινιωτών και κατατέθηκαν στεφάνια από τα σχολεία, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Τοπική Κοινότητα, την Περιφέρεια, τον βουλευτή Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλο, την Αστυνομία, τον Στρατό, την Πυροσβεστική καθώς και από άλλους φορείς και τοπικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις τιμής συνεχίστηκαν με απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και το Προσκλητήριο Πεσόντων Βελεστινιωτών στο Αλβανικό Μέτωπο για να ψάλλουν στη συνέχεια άπαντες τον Εθνικό μας ύμνο.

Δείτε το βίντεο από το Μουσικό Βαγόνι