Δημιουργείται ψηφιδωτή Σημαία του Ρήγα
Με την ολοκλήρωσή της προβλέπεται να τοποθετηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού "Ρήγας Βελεστινλής".
Εκτός από τον Σύλλογο Γυναικών, στη δημιουργία του έργου συμμετέχουν: H Ερανική Επιτροπή Αγίου Αθανασίου, oι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Περιβολιωτών, η Εστία Μικρασιατών και Ποντίων, ο Σύλλογος Νεολαίας "Ενοδία", ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου και τα μέλη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Δήμου.
Παράλληλα, όπως τονίζεται, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προσφέρει την απαραίτητη οικονομική συμπαράσταση του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Συνοπτικό κείμενο που επεξηγεί τους συμβολισμούς της σημαίας του Ρήγα από τον πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα Δρ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο
1) Τα τρία χρώματα της σημαίας, κόκκινο, λευκό και μαύρο, ο Ρήγας επεξηγεί τον συμβολισμό τους στο Παράρτημα του Συντάγματός του. Το κόκκινο συμβολίζει την αυτεξουσιότητα του ελληνικού λαού, το άσπρο το δίκαιο της επαναστάσεως του και το μαύρο "τον υπέρ της Πατρίδος και Ελευθερίας ημών θάνατον".
2) Για εθνόσημο της σημαίας του, ο Ρήγας έχει στο μέσον το "ρόπαλο του Ηρακλέους" με τρεις σταυρούς επάνω, συμβολίζοντας έτσι την σύζευξη και αρμονία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Το ρόπαλο, όπως επεξηγεί ο Ρήγας στη Χάρτα συμβολίζει την ελληνική δύναμη, που αντιπαλεύει ανά τους αιώνες με τον βαρβαρισμό. Είναι διαχρονική σημασία του και για όλη την δημοκρατική του πολιτεία, που ήθελε να δημιουργήσει στον Βαλκανικό χώρο μετά την επανάστασή του.
3) Την τρίχρωμη σημαία του Ρήγα χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κατά την επανάστασή του το 1821, βάζοντας όμως τον Φοίνικα αντί του ροπάλου. Ωστόσο, στους στρατιωτικούς κανονισμούς του έχει την επεξήγηση των χρωμάτων του Ρήγα.
4) Αν και ο Ρήγας μεταφράζει το Γαλλικό Σύνταγμα, στο οποίο πρόσθεσε αρκετά δικά του στοιχεία, ως εθνόσημο δεν χρησιμοποίησε τον "φρυγικό σκούφο" της Γαλλικής Επανάστασης, αλλά το "ρόπαλο του Ηρακλέους", τον ελληνικό συμβολισμό και όχι τον ασιατικό.
Αναλυτικότερα μπορεί κανείς να δει στις μελέτες: Δημ. Καραμπερόπουλου, "Το `ρόπαλο του Ηρακλέους` στους χάρτες του Ρήγα. Νέες έρευνες", "Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του", εκδόσεις της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, Αθήνα 2010 και 2017.