ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου

Με γεωμετρική πρόοδο ξαναγεμίζουν οι κλίνες του Νοσοκομείου Βόλου με ασθενείς προσβεβλημένοι από κορωνοϊό
Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου

Η κατάσταση στο Νοσοκομείου άρχισε να δέχεται μεγάλη πίεση με δεκάδες ασθενείς τόσο στις δυο κλινικές κορωνοϊό, όσο και στην ΜΕΘ (οκτώ στις οκτώ κλίνες γεμάτες) τόσο και στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Νέοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους προσβεβλημένοι από τον SARS CoV-2, γεγονός που προβληματίζει εντόνως την ιατρική κοινότητα, η οποία δεν μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες τον εμβολιασμό, ωστόσο εκείνο που επισημαίνει είναι ότι οι θάνατοι και οι νοσήσεις καθώς και οι νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας αφορούν κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτό ας είναι ένα καμπανάκι και μια έμμεση παρότρυνση και υπόμνηση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου και στην εκπομπή "Με το βλέμμα στην πόλη", ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Κόκκορης, έκανε λόγο για δραματική πίεση που αποτυπώνεται και με απώλειες, δυστυχώς και νέων ανθρώπων.

Αυτή την ώρα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 71 άτομα, εκ των οποίων τα 59 στις δυο κλινικές, τα 5 στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και 7 στη ΜΕΘ covid, με ασθενείς σε βαριά νόσηση και στην συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Κόκκορης, περιγράφοντας την κατάσταση σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες  και το γεγονός ότι παραμένουν δύσπιστοι, υπογράμμισε και σημείωσε ότι αυτό το νέο κύμα στο οποίο βρισκόμαστε χαρακτηρίζεται ως "φως στο κύμα των ανεμβολίαστων".

Εμβολιαστικά κέντρα χωρίς ενδιαφερόμενους πολίτες

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό για την Covid 19, με τα περισσότερα ραντεβού να αφορούν την 3η δόση, ενώ με βάση τον προγραμματισμό για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα της Μαγνησίας η μείωση ξεπερνά το 70%, όταν η εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού οριακά φτάνει το 53%.  Στην στην ΠΕ Μαγνησίας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό 103.869 άτομα, 107.827έκαναν  την πρώτη δόση και 4.049 άτομα έκαναν και την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Στις Σποράδες εμβολιάστηκαν 9.470 άτομα. Απ αυτά την πρώτη δόση έκαναν 9.616 άτομα και 229 άτομα την τρίτη δόση.

Άτυπη "καμπάνια" για τους δύσπιστους και τους αναποφάσιστους, θα μπορούσε να είναι οι βιωματικές εμπειρίες των γιατρών που νόσησαν από κορωνοϊό και μίλησαν στο συνέδριο Πνευμονολογίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, πρωτοβουλία που έρχεται να συμπληρώσει και να επιρρώσει την ανάγκη να κατανοηθούν οι λόγοι ότι ο εμβολιασμός είναι ένα μέτρο προστασίας. 

πηγή: ertnews.gr