ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρήγας - Αγχίαλος 1-1

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζότανε από το 5ο λεπτό με παίκτη παραπάνω ο Ρήγας Φεραίος έμεινε στο εντός έδρας 1-1 εντός έδρας με την Αγχίαλο, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη απώλεια βαθμών στη σεζόν
Ρήγας - Αγχίαλος 1-1

Οι Βελεστινιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε ένα μεγάλο λάθος στην άμυνα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76ο λεπτό αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ολική επαναφορά.
 
Μόλις στο 2’ μία προβολή του Πάσχου έφυγε άουτ ενώ με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα ο… ανένδοτος για την σκληρότητα του μαρκαρίσματος, Θεοχάρης, απέβαλε τον Κόντρα για τάκλιν πάνω στον Βαϊόπουλο.
 
Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, βρίσκοντας φάσεις αλλά όχι γκολ, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να "συσπειρώνονται" στην άμυνα.

Υπό βροχή το πρώτο μέρος
 
Μία μπαλιά του Γουτούλη στο 10ο λεπτό από δεξιά βρήκε τον Ρόκα στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος σούταρε άουτ. Μία κεφαλιά του Πάσχου στο 17’ κατέληξε άουτ ενώ στο 40’ μία νέα εξ επαφής κεφαλιά του Βελεστινιώτη φορ έπειτα από γύρισμα του Βλιώρα από τα αριστερά, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγάλη στιγμή ήρθε στο 40’ όταν σε μία φάση διαρκείας κι έπειτα από επέμβαση του Μοράβα και απόκρουση αμυντικού η μπάλα έφτασε στον Γάρο που σούταρε από την "καρδιά" της περιοχής με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα αλλά τον Προβιά να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή.
 
Μία προσπάθεια του Πάσχου που κατέληξε άουτ έπειτα από σέντρα του Βλιώρα και μία κεφαλιά του Γάρου με την ίδια κατάληξη ήταν οι τελευταίες ευκαιρίες που καταγράφηκαν ως τελικες ενώ στο 45ο λεπτό υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Ρήγα για χέρι αμυνόμενου στην περιοχή σε προσπάθεια του Γάρου.
 
Κόντρα στην ροή που όλοι περίμεναν να υπάρχει στο δεύτερο μέρος, οι "βυσσινί" άνοιξαν το σκορ στο 52` με τον Χρήστο Δαμάσκο να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία-δώρο από Δίντση και Σπηλιόπουλο εκτός περιοχής για να σουτάρει σε κενό τέρμα για το 0-1.


 
Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη προσπάθησε να αντιδράσει με τον Φούκη αμέσως μετά να υψώνει κάθετα στον Πάσχο με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.
 
Στο 58ο λεπτό ο Γουτούλης έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Μοράβα να πέφτει ωραία στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει για να περάσουν 18 λεπτά ακόμα δίχως κάτι ιδιαίτερο ώσπου…
 
Ο Δημήτρης Θεοχάρης καταλόγισε έμμεσο για κράτημα της μπάλας στα χέρια του Μοράβα πάνω από το επιτρεπτό χρονικά όριο των έξι δευτερολέπτων. Ο Ρόκας έστρωσε στον Σουγκάρη που πλάσαρε ωραία από τον άξονα με τη μπάλα να βρίσκει και σε πόδια αμυντικού πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την αυστηρότητα της απόφασης, ο ρέφερι του αγώνα και ο επόπτης Παναγιώτης Σακκάς εξηγούσαν τον κανονισμό για να μεταφερθεί η ένταση και στους δύο πάγκους.


 
Λίγο έλειψε ο μέσος του Ρήγα Θοδωρής Σουγκάρης να εξελιχθεί σε ήρωα του αγώνα αλλά το πλασέ που επιχείρησε στο 82’ υποδεχόμενος τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι ύστερα από ασίστ του Βλιώρα από τα αριστερά έφυγε λίγο άουτ. Μία κεφαλιά του Πάσχου στο 84’ η οποία πέρασε άουτ ήταν η τελευταία ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Γουτούλη να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις και τον Ρήγα έτσι να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 παίκτες.
 
Σίγουρα, για τους Κυανόλευκους, οι οποίοι είναι και από τους συλλόγους που έχουν την ατυχία να ταλαιπωρούνται φέτος από την covid-19, το αποτέλεσμα θεωρείται "στραβοπάτημα", ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Από την άλλη, το σύνολο του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου απέσπασε βαθμό σε μία από τις παραδοσιακά δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος αγωνιζόμενο και με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση.
 
Συνθέσεις
 
Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Σπηλιόπουλος, Σταματίου, Βουραζέρης, Δίντσης, Βαϊόπουλος (34 λ.τρ. Φούκης), Βλιώρας, Σουγκάρης, Ρόκας, Γάρος, Γουτούλης, Πάσχος.


Αγχίαλος (Ανδρουτσόπουλος): Μοράβα, Ζητούδης, Κόκκαλης, Μαγιόγλου, Προβιάς, Δράγνης, Ζαφειρίου (8’ Λάζογλου), Α. Δαμάσκος, Χ. Δαμάσκος (70’ Νούσιας), Άλμπα, Σίμος (57’ Δημακόπουλος).