ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για τον Βασίλη Μάγγο

"Μια οικογένεια, μια κοινωνία ζητούν εξηγήσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη νέα παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για τον ξυλοδαρμό του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου στις 13.06.2020
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για τον Βασίλη Μάγγο

"Μια οικογένεια, μια κοινωνία ζητούν εξηγήσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη νέα παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για τον ξυλοδαρμό του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου στις 13.06.2020.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση, "τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διενεργηθεί για τα πρόσωπα, τις συνθήκες και τις ευθύνες γύρω από τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου δεν έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους παρά το ότι η διαδικασία εκκίνησε πριν από 15 μήνες, ενώ και η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου, που συγκλόνισε την κοινωνία του Βόλου, συνοδεύτηκε από αντιφάσεις από την πλευρά της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου να αρνείται εμφατικά, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Αλ. Μεϊκόπουλου στη Βουλή, την άσκηση αστυνομικής βίας και τον τραυματισμό πολίτη, ενώ περίπου ένα μήνα μετά ο τότε Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για "γεγονός αστυνομικής βίας".

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος επανήλθε για το ζήτημα του πορίσματος της ΕΔΕ ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο δεν έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και πώς προτίθεται να παρέμβει ώστε να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα και στη δικαιολογημένη ανησυχία της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.

Την Ερώτηση συνυπέγραψαν ο αρμόδιος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και άλλοι 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ".