ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πορεία του Τσιμικά στη Λίβερπουλ

Η πορεία του Τσιμικά στη Λίβερπουλ

Ήταν αρχές Αυγούστου το 2020 όταν ο Κώστας Τσιμικάς υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό. Μια φοβερή μεταγραφή για το μέλλον του Έλληνα ποδοσφαιριστή, αφού «μετακόμισε» σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League. 

O Τσιμικάς υπέγραψε με τους «Κόκκινους» για 5 χρόνια, για το ποσό των 2.650.000 ευρώ ετησίως. Σχεδόν τα πενταπλάσια δηλαδή από ότι έπαιρνε στον Ολυμπιακό, ο οποίος έλαβε το ποσό των 16 εκ. ευρώ για την πώληση, διατηρώντας και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πήρε τη φανέλα με το Νο21 και δήλωσε απόλυτα ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Είναι τιμή να είμαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Πάει λοιπόν ένας χρόνος που ο Τσιμικάς αγωνίζεται για τη Λίβερπουλ και έχει ακόμη αρκετά να αποδείξει στην αγγλική ομάδα. Πέρυσι δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά του, αφού το Δεκέμβριο υπέστη τραυματισμό και έμεινε εκτός αγώνων για περίπου 2 μήνες. Ως εκ τούτου, ο Τσιμικάς δεν πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Γιούργκεν Κλοπ την περυσινή σεζόν. 

Φέτος όμως, o Τσιμικάς έχει πάρει ήδη περισσότερες ευκαιρίες, και λόγω τραυματισμού του Ρόμπερτσον στην αρχή του πρωταθλήματος. Έχοντας υπάρξει βασικός σε κάποιους αγώνες, έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα. Στο 2ο παιχνίδι της φετινής χρονιάς απέναντι στη Μπέρνλι, ο Τσιμικάς έδωσε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στις Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας. Σε αυτά τα παιχνίδια, καθώς και στον αγώνα απέναντι στη Νόριτς για το Λιγκ Καπ, συμμετείχε στα περισσότερα γκολ, είτε με ασίστ, είτε με εκτέλεση κόρνερ και δημιούργησε πολλές φάσεις. 

Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή βαδίζει στο πρωτάθλημα με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, μην έχοντας γνωρίσει κάποια ήττα ακόμη. Στο βαθμολογικό πίνακα τη βρίσκουμε στη 2η θέση, με ένα μόλις πόντο διαφορά από την 1η Τσέλσι. Για τη φετινή σεζόν το στοίχημα Premier League της bwin δείχνει τη Μάντσεστερ Σίτι, την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ ως τα κορυφαία φαβορί για τον τίτλο.  Οι 3 αυτές ομάδες έχουν κάπως μονοπωλήσει το αγγλικό πρωτάθλημα άλλωστε εδώ και 10 χρόνια, με εξαίρεση ένα πρωτάθλημα της Λέστερ και ένα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Τσιμικάς φαίνεται ότι έχει να δείξει πολλά ακόμη με τους «Κόκκινους», αφού έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει την εκτίμηση του Κλοπ αλλά και των φιλάθλων…! Διάφοροι φίλοι της ομάδας έχουν εκφράσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έγκριση τους για τον Τσιμικά, με αρκετούς να δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει ο μόνιμος αριστερός μπακ της Λίβερπουλ. Πολλοί μάλιστα δηλώνουν ότι είναι καλύτερος του Ρόμπερτσον, δίνοντας και μια πιο επιθετική διάσταση στο παίξιμο του.