ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Μάνδρος: Μέρες Νοεμβρίου θυμίζουν οι τωρινές στο Νοσοκομείο του Βόλου

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Διευθυντής των Κλινικών Covid του Νοσοκομείου  Βόλου Χαράλαμπος Μάνδρος αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο και τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, ενώ άξια μνείας είναι η αναφορά στον λόγο του, ότι οι μέρες που διανύουμε προσομοιάζουν αυτές του δραματικού και θανατηφόρου περσινού Νοέμβρη
Χ. Μάνδρος: Μέρες Νοεμβρίου θυμίζουν οι τωρινές στο Νοσοκομείο του Βόλου

Τα παραπάνω είπε ο κ. Μάνδρος μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου, συμπληρώνοντας ότι “αρχίζουν και ξεφεύγουν τα νούμερα. Ήδη έχουμε 42 ασθενείς που νοσηλεύονται και οι οποίοι  δε χωρούσαν στην μία κλινική. Έτσι  από χθες δόθηκε και ο τρίτος όροφος για τους covid ασθενείς. Οι καταστάσεις στα επείγοντα θυμίζουν περυσινό Νοέμβρη και βλέπεις ηλικιωμένους με σοβαρές νοσηρότητες  ή νεότερους  με δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και 20χρονο έχουμε αυτή την στιγμή, ανεμβολίαστο και με καταστροφική εικόνα νοσηρότητας”.

Ο κ. Μάνδρος απαντώντας στο ερώτημα τι συμβαίνει με τους νέους ανθρώπους, γιατί αργούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο και έχουμε αυτή τη δραματική και θανατηφόρα σε κάποιες περιπτώσεις εξέλιξη, τόνισε ότι “ο ηλικιωμένος έχει μειωμένες αντοχές, οπότε πάει στο νοσοκομείο αμέσως και έτσι παρακολουθείται. Μετράμε τον κορεσμό του. Υποστηρίζουμε με τη φαρμακευτική και ιατρική αγωγή. Ο νέος όταν φθάσει στο νοσοκομείο  είναι πολύ προχωρημένη η νόσος, αφού τον “ξεγελάει” λόγω των αυξημένων αντοχών που έχει ως νέος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αναταχθεί και να αντιμετωπιστεί”.

Τέλος, αναφορικά με τις αντοχές του ιατρικού προσωπικού, ο κ. Μάνδρος είπε: “Είμαστε λιγότεροι από τον περσινό Νοέμβριο. Εγώ σήμερα που εφημερεύω  είμαι υπεύθυνος για 70 ασθενείς σε 4 διαφορετικά σημεία του Νοσοκομείου. Και να κλωνοποιηθώ δεν προλαβαίνω. Η κατάσταση τέθηκε υπόψη της διοίκησης, που θα στείλει πάλι χαρτί στην 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας. Είναι γνωστό επίσης το νοσηλευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Θυμίζω ότι λειτουργεί εμβολιαστική κέντρο, χειρουργείο, ΤΕΠ και δεν έχουμε κόσμο. Η ΜΕΘ ξαναγυρίζει στην προηγούμενη κατάσταση δηλαδή οκτώ κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό και τέσσερις για άλλους ασθενείς. Κοιτάχτε υπάρχουν θέματα με τη διαχείριση της πανδημίας. Η Πορτογαλία που ήταν μια χώρα που οι αριθμοί της ήταν χειρότεροι σε σχέση με την Ελλάδα, έφθασε το 89% σε εμβολιασμό και  έχει καλύτερα νούμερα από μας. Εμείς χάνουμε νέους ανεμβολίαστους, ενώ παράλληλα δοκιμάζονται οι αντοχές μας, που για μια ακόμη φορά καλούμαστε υπό τρομερή πίεση να ανταποκριθούμε και να κλωνοποιηθούμε”.

Ο Χαράλαμπος Μάνδρος, μάχιμος γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου, νόσησε από την Covid-19, και είναι από τους πρώτους γιατρούς που εμβολιάστηκαν και υπέρμαχος του εμβολιασμού.

πηγή: ertnews.gr