ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"2,3 εκ. € για το Δημαρχείο και 326.000 για οικόπεδο κλειστού γυμναστηρίου"

Στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας με την Υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δ. Νασίκα και του αντιδημάρχου, Ι. Μπατζιάκα δεσμεύθηκε ότι το αίτημα για χρηματοδότηση αναμόρφωσης του δημαρχείου θα συζητηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 με θετική διάθεση και ευνοϊκή κατάληξη και ότι θα εξευρεθούν πόροι για την αγορά οικοπέδου που θα προορίζεται για κλειστό γυμναστήριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους
"2,3 εκ. € για το Δημαρχείο και 326.000 για οικόπεδο κλειστού γυμναστηρίου"

Αναλυτικά, η ενημέρωση από την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Η σπουδαιότητα της επέκτασης του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου αλλά και η προτεραιοποίηση των αναγκών προκειμένου να υλοποιηθούν έργα πνοής για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα και από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μπατζιάκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, σήμερα (σ.σ. χθες), Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος κ. Νασίκας τόνισε ότι για τον Δήμο είναι ιδιαίτερης σημασίας το έργο, που αφορά στην προσθήκη κατ’ επέκταση και αναδιαμόρφωση υφιστάμενου Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, εκτιμώμενου κόστους ύψους 2,3 εκ. €, στην έδρα του δήμου, στο Βελεστίνο. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποδομή που προτείνεται να κατασκευαστεί και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου για τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξή του λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων και θα συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού και δημοτικού αποθέματος. Η λειτουργία του  κτιρίου διευκολύνεται με την ιεράρχηση των χώρων και την αναγνωσιμότητα τους από τους χρήστες – επισκέπτες, ενώ διασφαλίζεται η πολυλειτουργική οργάνωση των χώρων.  Ακόμη, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό και το ζήτημα της αδυναμίας από τον Δήμο για την αγορά ενός οικοπέδου ύψους 326.000 € προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο για την περιοχή. 

Ο κ. Πέτσας, αφού άκουσε προσεκτικά την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της προσθήκης του Δημαρχείου δεσμεύθηκε ότι το αίτημα αυτό θα συζητηθεί, αρμοδίως, στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 με θετική διάθεση και ευνοϊκή κατάληξη. Ακόμη, ο κ. Πέτσας δεσμεύθηκε ότι θα εξευρεθούν πόροι του Υπουργείου Εσωτερικών,  μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, προκειμένου να δοθούν για την αγορά του οικοπέδου, που θα στεγάσει το κλειστό γυμναστήριο.  

Η  κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πέτσα για την κατανόηση της σπουδαιότητας της προσθήκης του Δημαρχείου και για την θετική του διάθεση να βοηθήσει, έμπρακτα και γρήγορα, στην υλοποίησή του. Τόνισε, δε ότι σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών των χρηστών, πολιτών και εργαζομένων, με σεβασμό στον εν γένει χαρακτήρα του κτιριακού συνόλου και στις αρχιτεκτονικές και μορφολογικές ιδιαιτερότητες των επιμέρους υφιστάμενων δημόσιων χώρων του Βελεστίνου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμαρχος κ. Νασίκας προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες του Δήμου.