ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ρήγειος Δρόμος επέστρεψε στο Βελεστίνο

Με σύνθημα "Συμμετέχω - Τιμώ" και παρά τον άστατο καιρό εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών και από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας και της Ελλάδας έλαβαν μέρος σήμερα στον 20ό Ρήγειο Δρόμο
Ο Ρήγειος Δρόμος επέστρεψε στο Βελεστίνο

Η εκδήλωση επέστρεψε ύστερα από δύο χρόνια μετά το "διάλειμμα" λόγω πανδημίας κι εντάσσονταν στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2021, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας και την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και συλλόγων, όπως του Γ.Σ. Βελεστίνου με τον "αειθαλή" Λευτέρη Πασσιά. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, τόνισε την ιστορική συγκυρία της φετινής διοργάνωσης που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, ευχόμενος τη νέα χρονιά να τρέξουν ακόμα περισσότεροι δρομείς, με τη βοήθεια και του καιρού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτος στη γενική κατάταξη στην συγκλονιστική κούρσα των 10 χλμ. που είχε σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο στον πεζόδρομο, διαδρομή μέχρι τον Άγιο Γεώργιο κι επιστροφή, τερμάτισε ο ο Δημήτρης Φράγκος (ΣΔΥ Βόλου - Κένταυρος) με χρόνο 36:35. Aκολούθησε ο επί δύο συναπτές διοργανώσεις νικητής, Βελεστινιώτης Μιχάλης Σαράντης (Gym Lab) με επίδοση 37:01, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ζήσης Τσουρέλης (ΑΟ Μαγνησίας - ΣΔΥΒ) που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 37:52.

Στα 5 χιλιόμετρα με εκκίνηση τον Άγιο Γεώργιο και τερματισμό στο Δημαρχείο στον πεζόδρομο, πρώτος στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο 16χρονος Σωτήριος - Παΐσιος Φωτογιάννης από τα Φάρσαλα με χρόνο 19:43.310, δεύτερη ήρθε η Έφη Φλώρου της Νίκης Βόλου με χρόνο 19:51.300 και τρίτος ο Αθανάσιος Σκορδας από την Κοζάνη (Δρομείς Νεάπολης - ΣΔΥΚ) με χρόνο 20:08.790.
 
Οι υπόλοιπες τρεις διαδρομές αφορούσαν μικρότερες ηλικίες, από τη Χλόη στο Βελεστίνο και μέσα στον ιστό της κωμόπολης. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους δρομείς ήταν και η φαρμακοποιός Ράνα Αλ Νακίμπ από τον Λίβανο και ο διεθνής διαιτητής, Μανώλης Σκουλάς.
 
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η διοργάνωση είχε την εγκυρότητα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από αρμόδια εταιρεία. Όσον αφορά τις απονομές, πραγματοποιήθηκαν από τους επισήμους ανά διαδρομή και ανά ηλικιακή κατηγορία.
 
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Μουσικό Βαγόνι και αναλυτικά αποτελέσματα από τους διοργανωτές.
 
Την κάλυψη του αγώνα από το Μουσικό Βαγόνι προσέφερε το Κτήμα Κολοκοτρώνη που παράγει 100% Φυσικό Χυμό Ρόδι.