ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς μίνι Lockdown οι "κόκκινες" περιοχές

Πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης και καμιά διαφοροποίηση των μέτρων για τις περιοχές που μπαίνουν στο "κόκκινο" ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Χωρίς μίνι Lockdown οι "κόκκινες" περιοχές
TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο υπουργός είπε ότι πλέον οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν διαφορετική αντιμετώπιση από την υπόλοιπη επικράτεια, εξηγώντας ότι δεν θα υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της μουσικής στην εστίαση.

Ειδικά για την εστίαση, είπε ότι στους αμιγείς χώρους οι ελευθερίες των εμβολιασμένων θα κινούνται πλέον στο πλαίσιο της κανονικότητας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα ισχύουν κανονικά τα μέτρα αντισηψίας και η χρήση μάσκας για το προσωπικό. 
 
Για τους άλλους χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Ο Θ. Πλεύρης είπε ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο και για 15 ημέρες και ότι στη συνέχεια θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι παραμένει ως έχει η επιστημονική επιτροπή ως όργανο που γνωμοδοτεί την κυβέρνηση για την πανδημία.

Τέλος, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στις περιοχές με λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη για να πείσουμε τον κόσμο.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα