ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι δίπλα σας

Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Ρήγα Φεραίου εύχεται Χρόνια Πολλά στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας - Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων σήμερα 1 Οκτωβρίου εκτός από τις ευχές μας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι δίπλα σας
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι δίπλα σας

 

Το να μεγαλώνεις είναι βέβαιο ότι έχει και τις θετικές του πλευρές. Όλη αυτή η εμπειρία που αποκτήθηκε τα χρόνια, που πέρασαν, μπορούν και έχουν τη δύναμη να σου δείξουν έναν νέο δρόμο. Αυτόν της θετικής και αισιόδοξης στάσης ζωής. Επωφελήσου και με αργά αλλά σταθερά βήματα, συνέχισε να πράττεις πιο στοχευμένα και πιο ουσιαστικά για εσένα.

Μείνε ενεργός και απασχολημένος με όσα σε γεμίζουν

Μοιράσου στιγμές και συναισθήματα

Απόλαυσε την φροντίδα από τους δικούς σου ανθρώπους

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι στηρίζει με δομές και δράσεις υποστήριξης, φροντίδας και ενδυνάμωσης και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στα άτομα τρίτης ηλικίας του Δήμου μας.

Είναι απαραίτητη η στήριξη των μοναχικών ηλικιωμένων αλλά και των ατόμων με σοβαρές ασθένειες. Το προσωπικό σε συνεργασία με τον Δήμο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να παραμένουν ενεργοί με ζωντάνια και δυναμισμό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους που στην Τρίτη ηλικία έχει τις δικές της χαρές και τις δικές της προκλήσεις.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες όπως:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ: έχουν την συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και οι οποίες αφορούν σε κατ’ οίκον επισκέψεις για την μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων. Αναλαμβάνουν την συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους και την ενημέρωση των οικείων τους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: αναλαμβάνουν την διακπαιρέωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια με είδη άμεσης ανάγκης την πληρωμή λογαριασμών καθώς και βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού τους.

Μαζί λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει η καθημερινότητα όλων πιο λειτουργική.

Η συντονίστρια του προγράμματος Αντωνία Χασιώτη αναφέρει πως "ήρθε η ώρα ίσως να δοκιμάσεις μια διαφορετική οπτική, και να απολαύσεις την ευκαιρία να βιώσεις πόσο συναισθηματικά ωραίο είναι να σε φροντίζουν. Το να μάθεις να ζητάς βοήθεια, αλλά και το να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει τη στήριξη και τη φροντίδα από τους δικούς σου ανθρώπους είναι σημαντικές δεξιότητες ζωής, και είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να τις κατακτήσεις και αυτές. Στο τέλος θα δεις ότι είναι πολύ σημαντικό αλλά και ωραίο να δίνεις την ευκαιρία στους γύρω σου να σου προσφέρουν και εκείνοι με τη σειρά τους ό,τι έχουν, δείχνοντάς σου τι έμαθαν από εσένα αλλά και το πόσο σημαντικός είσαι για αυτούς".

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2425023794