ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Έναρξης του Έργου "ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ"

Ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου (3ος όροφος) στον Βόλο, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί έργο με τίτλο "ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ. Καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων"
Ημερίδα Έναρξης του Έργου "ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ"
Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ, Facebook

Σκοπός η ενημέρωση των τοπικών Φορέων και των κατοίκων της Μαγνησίας, σχετικά με τους στόχους και τις δράσεις του Έργου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ημερίδα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις" του Πράσινου Ταμείου, ενώ οι Φορείς υλοποίησης του Έργου είναι η ΚοινΣΕπ "Δράση & Ενέργεια", το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Περιβάλλοντος και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου.

Στόχος του έργου είναι "να αναδειχθούν καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Λίμνη Κάρλα, αναδεικνύοντας τη λίμνη και το περιβαλλοντικό έργο της περιοχής, έτσι ώστε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά και από την πλατφόρμα του Facebook www.facebook.com/karlaclimachange, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε στη ΚοινΣΕπ Δράση & Ενέργεια στο 6946969784.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:30 – 19:00 Προσέλευση
19:00 – 19:30 Χαιρετισμοί
19:30 – 19:45 Βαγγέλης Θέος, Υπεύθυνος υλοποίησης & Συντονιστής του Έργου, Περιβαλλοντολόγος «Κάρλα Κλίμα – Γη – Ύδωρ» Παρουσίαση του Έργου. Οι δράσεις της ΚοινΣΕΠ Δράση και Ενέργεια.
19:45 – 19:55 Δημήτρης Παπαναστασίου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Η Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Έργο
19:55 – 20:05 Ελένη Παπαδημητροπούλου, Χημικός, Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου. Η Συμμετοχή του Συλλόγου στο Έργο
20:05 – 20:15 Κωνσταντίνος Σκριάπας, Οικονομολόγος Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Η εμπειρία του Έργου "Karla School"
20:15– 20:25 Δημήτρης Οικονομίδης, Φυσιογνώστης, Υπεύθυνος του «Κέντρου Έρευνας & Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας στο Βόρειο Πήλιο», του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου. Ο ρόλος του Κέντρου Άγριας Ορχιδέας στην Ανάπτυξη της Περιοχής και η σχέση με την Κάρλα
20:25– 20:35 Κωνσταντίνος Μοράρος, Σύμβουλος Ανάπτυξης MSc, Τα Έργα του Πράσινου Ταμείου, άξονας «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες»
20:35 – 21:00 Απαντήσεις σε ερωτήσεις
21:00 – 21:30 Κέρασμα 

πηγή: thessaliatv.gr