ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με θέμα τον Ηλία Λεφούση οι μαθητές του ΓΕΛ Καναλίων στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ραδιοφώνου

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει το κοινό για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης του 6ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου
Με θέμα τον Ηλία Λεφούση οι μαθητές του ΓΕΛ Καναλίων στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ραδιοφώνου

Το Φεστιβάλ είναι μια τριήμερη εκδήλωση που απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βόλο από την 11η έως και την 13η Απριλίου του 2019. Διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ελλάδας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Ο σύλλογος μας, ως φορέας που κινείται σε ένα πεδίο πολυθεματικής δράσης, εντός της οποίας περιλαμβάνεται το κατ’ εξοχήν αντικείμενο που είναι ο πολιτισμός, επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι στα πλαίσια του εν λόγω Φεστιβάλ οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καναλίων (Βαβαλιού Γλυκερία, Βοβότη Δήμητρα, Κατούνης Αλέξανδρος, Λιόλιου Δέσποινα, Ντόντη Κωσταντίνα, Ντράνγκας Αντρέας, Παπανικολάου Γεωργία, Πολυχρόνη Δήμητρα και Φλυτζιάνη Όλγα – Μαρία) με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Μαρία Μαθινού επέλεξαν κατά την αναζήτηση ενός αφανούς ήρωα του τόπου μας και ύστερα από γόνιμη συζήτηση να έχουν ως θέμα έρευνας και παρουσίασης τον αείμνηστο Κερασιώτη λογοτέχνη Ηλία Λεφούση.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το "Μουσείο Ηλία Λεφούση", ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα και εκκίνησαν μια προσπάθεια για συγκέντρωση ενός υλικού, προκειμένου να είναι έτοιμοι, ώστε να το παρουσιάσουν στα πλαίσια του 6ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Ο σύλλογος μας από την πλευρά του, βοήθησε τους μαθητές παρέχοντας χρήσιμο υλικό για την επίτευξη των στόχων τους. Η όλη προσπάθεια και ο κόπος των μαθητών θα παρουσιασθεί στην τριήμερη εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου καλεί όλους να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τη αξιέπαινη εκπαιδευτική δράση των μαθητών.

Οφείλουμε να προσθέσουμε ότι την εκδήλωση τοπικά την υποστηρίζουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου. Ακόμη, στην εκδήλωση αυτή συνεργάζονται το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Μαγνησίας, η ΕΡΤ Βόλου, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν 1118 μαθητές από 50 σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών θα είναι και 261 μαθητές από 10 σχολεία της Μαγνησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου μπορείτε να ανατρέξετε στις ειδικές ανακοινώσεις που έχουν γίνει εδώ και μέρες από τους συντελεστές της εκδήλωσης.