ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αναπηρικά αμαξίδια στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον "Ιππόκαμπο"

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος»" παραδόθηκαν την Δευτέρα (13/9) στον Δήμο Ρήγα Φεραίου δύο αναπηρικά αμαξίδια μέσα από τη διαδικασία συλλογής πλαστικών καπακιών προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών του Δήμου
Δύο αναπηρικά αμαξίδια στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον "Ιππόκαμπο"

Η ανταπόκριση στο αίτημά του Δήμου ήταν άμεση και έγκαιρη, η παράδοση έγινε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας την ύπαρξη γρήγορων κοινωνικών αντανακλαστικών. Η συνεργασία του Δήμου με το σωματείο αποτελεί μια πρωτοβουλία, στη λογική της καλλιέργειας οικολογικής- περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνέργεια με την ανθρωπιστική ευαισθητοποίηση. Επίσης, η κίνηση αυτή αποτελεί σύμπραξη στον αγώνα των ατόμων με κινητική αναπηρία για καλές και ίσες συνθήκες διαβίωσης.

Το ΚΕΠ Υγείας εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους συλλόγους, φορείς, οικογένειες, σχολεία, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την συλλογή πλαστικών καπακιών.

Η κ. Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια κοινωνικών θεμάτων και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει σχετικά: Ευχαριστούμε θερμά τον Ιππόκαμπο για την προσφορά για το ενδιαφέρον του Δ.Σ για το αίτημά μας, καθώς και την ζεστή υποδοχή τους κατά την παράδοση των αμαξιδίων.

Επίσης, θα θέλαμε να ενθυμίσουμε ότι η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται". 

Τονίζει, δε αποστέλλοντας το δικό της κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης: "Η προσπάθεια ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των κινητικά αδύναμων συνεχίζεται, η σωματική αναπηρία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν μακριά από τη ζωή. Άλλωστε τα μέλη του Ιππόκαμπου με τη συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπο αποτελούν κίνητρο συνεχούς προσφοράς για όλους".