ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα η μεγάλη βραδιά με τον Μανώλη Μητσιά στο Βελεστίνο

Ο σπουδαίος ερμηνευτής θα τραγουδήσει σήμερα στις 21:00 στην εκδήλωση "Με τον ήλιο γείτονα" παρουσιάζοντας τραγούδια του Νίκου Γκάτσου φωτισμένα από τον ήλιο του δημοτικού τραγουδιού και σε διάλογο μαζί του
Σήμερα η μεγάλη βραδιά με τον Μανώλη Μητσιά στο Βελεστίνο

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Βελεστίνου με ώρα έναρξης τις 21:00.

Μαζί με τον Μανώλη Μητσιά τραγουδούν οι Κώστας Παυλόπουλος, Θάνος Ματζίλης και Νικολέτα Λυμπεροπούλου.

Συμπράτει: Ορχήστρα Ρυθμός

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χιώτογλου

Επιμέλεια και απαγγελία: Αγαθή Δημητρούκα

Η μουσική διαδρομή του Μανώλη Μητσιά έχει καθοριστεί από τον Νίκο Γκάτσο, αφού έχει ερμηνεύσει πληθώρα τραγουδιών του, τα οποία έχουν ενορχηστρώσει γίγαντες" της ελληνικής μουσικής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταυρος Ξαρχάκος , ο Μάνος Λοϊζος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και πόσοι άλλοι.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια του ποιητή σε μουσική των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών, καθώς και δημοτικά με θεματική ή υφολογική συγγένεια.

Ο Νίκος Γκάτσος, γεννημένος στα "κακοτράχαλα βουνά" της Αρκαδίας, καλλιέργησε το ποιητικό του ένστικτο με το δημοτικό τραγούδι και, χωρίς υπερβολή, χάρη σ’ αυτό προτίμησε για την ποίησή του τη μορφή που τραγουδιέται.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια του ποιητή σε μουσική των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών, καθώς και δημοτικά με θεματική ή υφολογική συγγένεια.

Βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Γκάτσου "με τον ήλιο γείτονα",  ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση τα περισσότερα τραγούδια του ποιητή. 

Τα δημοτικά τραγούδια της συναυλίας αυτής, αντιπροσωπευτικά της ελληνικής γεωγραφίας, ιστορίας και γλώσσας, τα ερμηνεύει με τον γνήσιο τρόπο ο Αρκάς Κώστας Παυλόπουλος, βραβευμένος για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.

Ανάμεσα στις ενότητες των τραγουδιών η Αγαθή Δημητρούκα απαγγέλλει στίχους ή διαβάζει σύντομα συνδετικά κείμενα.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται μουσικά από μεικτή ορχήστρα οκτώ μουσικών: Ακορντεόν, καβάλι, κανονάκι, κιθάρα, μπάσο, μπουζούκι, πλήκτρα, τύμπανα.