ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα μήλα ZAGORIN, έρχονται με το Φθινόπωρο

Τα μήλα "ZAGORIN", που καλλιεργούνται στις πανέμορφες πλαγιές του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, αρχικά στις φρουταγορές
Τα μήλα ZAGORIN, έρχονται με το Φθινόπωρο

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, θα ξεκινήσει παράλληλα και τη διακίνηση από αχλάδια της περιοχής, κρυστάλλια στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάντα με το γνωστό αυτοκόλλητο γνησιότητας "ZAGORIN".

Η εμπορική περίοδος των μήλων ξεκινάει με τη ποικιλία "GALA",  με τη συγκομιδή της φέτος να έχει ξεκινήσει λίγες ημέρες αργότερα σε σχέση με πέρυσι, και να βρίσκεται τώρα περίπου στα μισά για την ολοκλήρωσή της.  Η ποικιλία μήλων GALA, κατατάσσεται στις καλοκαιρινές, ο καρπός είναι στρογγυλός, μεσαίου μεγέθους κατά μέσο όρο, ενώ ποιοτικά χαρακτηρίζεται από σάρκα λευκή, σκληρή, τραγανή, ιδιαίτερα χυμώδη και γλυκιά. Οι γνώστες της αγοράς αναφέρουν ότι "τα GALA της Ζαγοράς" διακρίνονται από την εξαιρετική γεύση τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τον γενικότερο κανόνα για τα προϊόντα της περιοχής. Η συγκομιδή των αχλαδιών που ξεκίνησε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τις διαθέσιμες ποσότητες να είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, καθώς αρκετά αγροτεμάχια επηρεάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες την άνοιξη, την περίοδο της ανθοφορίας. Το καλοκαίρι διακινήθηκαν και μικροποσότητες από ποικιλίες αχλαδιών "κοντούλες" και "κόσια". Περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει και η συγκομιδή στα πασίγνωστα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα “Starking” τα οποία αποτελούν την «ναυαρχίδα» του Συνεταιρισμού σε επίπεδο ποσότητας, καθώς ξεπερνούν το 90% από το σύνολο μιας σειράς προϊόντων, όπως κεράσια, ακτινίδια, κάστανα, αχλάδια και άλλα φρούτα και καρπούς από δενδρώδεις καλλιέργειες.