ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την ώρα διαχειρίσιμη η κατάσταση - Aνεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών

Για την ώρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου, Χαράλαμπο Μάνδρο, που τόνισε επίσης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ πως από τους ασθενείς η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ανέφερε πως μικρό παραμένει το ποσοστό θνησιμότητας
Για την ώρα διαχειρίσιμη η κατάσταση -  Aνεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών

Μία γυναίκα 92 ετών απεβίωσε χθες βράδυ (19/8/2021) στο Νοσοκομείο του Βόλου προσβεβλημένη από κορωνοϊό.

Για την ώρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι διαχειρίσιμη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπο Μάνδρο, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” της ΕΡΤ Βόλου, σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρία άτομα στην ΜΕΘ Covid και άλλα 20 στην μία λειτουργούσα κλινική κορωνοϊού, όταν κατά τη διάρκεια της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας λειτουργούσαν τρεις. Από τους ασθενείς η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, ενώ μικρό παραμένει το ποσοστό θνησιμότητας. Η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο των νοσούντων είναι κατά βάση δυο εβδομάδες και στη συνέχεια παίρνουν εξιτήριο.

Συμπληρωματικά ο κ. Μάνδρος υπογράμμισε ότι από την κλινική παρατήρηση προκύπτει ότι οι εμβολιασμένοι αρνητικοποιούνται πολύ νωρίτερα από τους ανεμβολίαστους, στοιχείο που ενισχύει την ανάγκη του εμβολιασμού.

πηγή: ertnews.gr