ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκδοση των Πρακτικών του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί - Βελεστίνου - Ρήγα"

Στο στάδιο της έκδοσης βρίσκεται ο τόμος των Πρακτικών του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνου-Ρήγα", που είχε διοργανωθεί με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017 στο Βελεστίνο με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Έκδοση των Πρακτικών  του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί - Βελεστίνου - Ρήγα"

 

Στον πολυσέλιδο τόμο των 1000 σελίδων των Πρακτικών θα περιληφθούν οι ανακοινώσεις, που παρουσιάστηκαν Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο. Για την φυσιογνωμία και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή περιλαμβάνονται 36 μελέτες, για το νεότερο Βελεστίνο 16 και για τις αρχαίες Φερές 9 ανακοινώσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και δύο εισηγήσεις για το έργο του συμπατριώτη από το Μεγάλο Μοναστήρι καθηγητού Νεοελληνικών Σπουδών στο Στρασβούργο Αστέριου Αργυρίου, καθώς και το συγγραφικό του έργο για το οποίο και τιμήθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών του Ζ΄ Συνεδρίου από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Με την έκδοση του τόμου των Πρακτικών του Ζ ΄Διεθνούς Συνεδρίου, θα αναγγελθεί η διοργάνωση του Η΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας" κατά το χρονικό διάστημα 7-9 Οκτωβρίου του 2022 στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο.