ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Παγώνει" η πρόταση για δωρεά στον Δήμο - "Δέχθηκα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα" -

"Κατόπιν τούτου αποφάσισα να πάρω πίσω την πρόθεσή μου να φέρω στα αρμόδια όργανα του Συνεταιρισμού συνολικά την πρότασή μου", σημειώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, αναφορικά με την δημόσια πρόταση που είχε κάνει για δωρεά κτιρίων σε φορείς του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς και οικοπέδου μαζί με οικονομική ενίσχυση για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στο Βελεστίνο
"Παγώνει" η πρόταση για δωρεά στον Δήμο - "Δέχθηκα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα" -

Ο κ. Πρίντζος αναφέρει επίσης πως έλαβε "ανώνυμα, υβριστικά, και απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, ότι θα καταστρέψω οικονομικά 50 οικογένειες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για διάφορους λόγους. Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ ότι δημιουργώ τέτοιο πρόβλημα". Σημειώνει επίσης πως "δυστυχώς, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι παρ’ όλο που προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε διευκρίνηση ότι οι προτάσεις μου αυτές είναι εκτός προσωπικού οφέλους αλλά και εκτός πολιτικών σκοπιμοτήτων και ότι θα μπορούσαν να ενώσουν  όλους σε μια κοινή προσπάθεια και σ’ ένα κοινό στόχο, δυστυχώς, μέσα στις λίγες μέρες που πέρασαν, εμφανίστηκαν αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει μια διαφοροποίηση πιστεύω για ίδιον πολιτικό όφελος στις παρατάξεις του Δήμου (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) που έχει σαν αποτέλεσμα να διχάσει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό σύνολο παρά να το ενώσει". Τέλος, σχολιάζει: "Ας με κρίνει η κοινωνία και ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις προθέσεις μου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είτε είναι απλός πολίτης, είτε κατέχει κάποιο μετερίζι εξουσίας".

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

Προ ολίγων ημερών έκανα γνωστή την πρόθεσή μου να φέρω στα αρμόδια όργανα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και κυρίως στη Γενική Συνέλευση η οποία είναι το ανώτατο όργανο προκειμένου να αποφασίσει, την πρότασή μου για παραχώρηση αδρανών περιουσιακών στοιχείων της οργάνωσης, που βρίσκονται σε κάθε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου (αποθήκες, οικόπεδα κ.λ.π.).

Επίσης, εξέφρασα την άποψη για παραχώρηση οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων, αλλά και σημαντικού ποσού για την κατασκευή Δημαρχείου στο Βελεστίνο, αντάξιο της Ιστορίας της πατρίδας του Ρήγα Φεραίου. Δημαρχείο το οποίο θα εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους των 15 χωριών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Επειδή δεν θέλω να διεκδικώ δάφνες οι οποίες δεν μου ανήκουν, θα αναφερθώ σύντομα για την πρότασή μου.

Τα ακίνητα αυτά, που βρίσκονται σε κάθε χωριό, έγιναν σε οικόπεδα που παραχώρησαν οι τοπικές κοινότητες πριν από περίπου 60 χρόνια, για να βοηθήσουν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, προκειμένου να κάνει συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής των κατοίκων των χωριών. Οι αποθήκες αυτές κατασκευάσθηκαν από την παλαιά ΚΥΔΕΠ σε ποσοστό 90% περίπου και παραχωρήθηκαν στον ΑΣ Βόλου πριν από 15 περίπου χρόνια έναντι μηδενικού σχεδόν τιμήματος. Οι αποθηκευτικοί αυτοί χώροι έχουν να χρησιμοποιηθούν 30 χρόνια και δεν έχουν καμία προοπτική να χρησιμοποιηθούν από τον ΑΣ Βόλου.

Έκρινα λοιπόν, ότι  θα πρέπει να επανέλθουν στις τοπικές κοινωνίες καθ’ ότι  αν παραμείνουν έτσι θα απομειωθούν και θα καταστούν ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση και η Οργάνωση θα επιβαρύνεται με 70.000,00 ευρώ ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο. Εάν όμως τα πάρουν οι   τοπικές κοινωνίες, όσες βέβαια τα θέλουν, ή ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα μπορούσε να αξιοποιηθούν και να γίνουν αθλητικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα ή σε άλλες κοινωφελείς χρήσεις.

Δυστυχώς, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι παρ’όλο που προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε διευκρίνηση ότι οι προτάσεις μου αυτές είναι εκτός προσωπικού οφέλους αλλά και εκτός πολιτικών σκοπιμοτήτων και ότι θα μπορούσαν να ενώσουν  όλους σε μια κοινή προσπάθεια και σ’ ένα κοινό στόχο, δυστυχώς, μέσα στις λίγες μέρες που πέρασαν, εμφανίστηκαν αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει μια διαφοροποίηση πιστεύω για ίδιον πολιτικό όφελος στις παρατάξεις του Δήμου (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) που έχει σαν αποτέλεσμα να διχάσει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό σύνολο παρά να το ενώσει.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ελάμβανα ανώνυμα, υβριστικά, και απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, ότι θα καταστρέψω οικονομικά 50 οικογένειες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για διάφορους λόγους. Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ ότι δημιουργώ τέτοιο πρόβλημα.

Είναι προφανές και γνωστό τοις πάσοι ότι τις αποφάσεις για τόσο μεγάλα θέματα τις παίρνουν τα αρμόδια όργανα, το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως η Γενική Συνέλευση η οποία είναι το ανώτατο όργανο της οργάνωσης. Εγώ προφανώς δεν έχω καμία αρμοδιότητα να αποφασίσω για οτιδήποτε  σχετικά με τα ανωτέρω. Εξέφρασα απλώς την πρόθεσή μου να εισηγηθώ κάτι το οποίο όπως αποδεικνύεται κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για  ίδιον όφελος. Κατόπιν τούτου αποφάσισα να πάρω πίσω την πρόθεσή μου να φέρω στα αρμόδια όργανα του Συνεταιρισμού συνολικά την πρότασή μου.

Ας με κρίνει η κοινωνία και ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις προθέσεις μου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είτε είναι απλός πολίτης, είτε κατέχει κάποιο μετερίζι εξουσίας.