ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, για την πρόταση δωρεάς του προέδρου του Α.Σ. Βόλου προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, Νικήτα Πρίντζου
Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας

Ως Δήμαρχος του ιστορικού Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και  να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο, για την πρόταση την οποία κατέθεσε δημόσια και η οποία εμπεριέχει το μήνυμα της άδολης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον Δήμο μας.
Η συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε, συνίσταται από τα παρακάτω:

i) Τη δωρεά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου κεντρικού οικοπέδου έκτασης 3,5 στρεμμάτων αξίας Ενός Εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, ιδιοκτησίας του Α.Σ. Βόλου, που βρίσκεται στην πόλη του Βελεστίνου, υπό την προϋπόθεση να κατασκευαστεί εκεί το νέο σύγχρονο ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ του Δήμου μας.

ii) Για την υλοποίηση της πρότασης, ο Α.Σ. Βόλου θα καταβάλλει το ποσό του Ενός Εκατομμυρίου (1.000.000 ) ευρώ, όταν ο Δήμος ολοκληρώσει την εκπόνηση της μελέτης του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στη συνέχεια θα καταβάλλει το ποσό των Πεντακοσίων Χιλιάδων (500.000) ευρώ  έχοντας πρόθεση να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του έργου.

iii) Την δωρεάν παραχώρηση όλων των αδρανών ακινήτων (αποθήκες, οικόπεδα) που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κοινωφελείς και κοινωνικούς φορείς (Δήμο, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικούς Συλλόγους κ.λ.π.)  συνολικής αξίας Τεσσάρων Εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Την παραπάνω πρόταση ο Πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος προτίθεται να καταθέσει τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στην Γενική Συνέλευση η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά ως ανώτατο όργανο.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση από τη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος θα την καταθέσει στο σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η Τεράστια, Γενναιόδωρη και Υπερπολύτιμη προσφορά, όπως εκφράζεται μέσα από την πρόταση του Προέδρου κ. Νικήτα Πρίντζου αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής και ανιδιοτελούς του στήριξης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος έχει δεχθεί από τον Α.Σ. Βόλου πολύτιμες προσφορές, πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.
Κύριε Πρόεδρε,

Με τέτοιες σπουδαίες ενέργειες, αποδεικνύετε  εμπράκτως  την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, η οποία καθοδηγεί τις επιλογές σας και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακατέχει.
Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την ολοκληρωμένη γενναιόδωρη προσφορά σας  προς τον Δήμο μας, την πατρίδα του Εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή,  ιδιαίτερα σε μία εποχή όχι μόνο οικονομικής κρίσης αλλά και εμφανούς έλλειψης αξιών και αρχών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μοιραζόμαστε όλοι το κοινό αίσθημα αγάπης και ευθύνης για την πρόοδο του τόπου μας.