ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευτυχώς είμαστε καλά - Μακάρι να τελειώσει σύντομα

Ο Βελεστινιώτης ποδοσφαιριστής, Μάνος Πάσχος ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους που διασώθηκαν χθες βράδυ με πλωτά μέσα από τη Λίμνη Ευβοίας που φλέγονταν και μεταφέρθηκαν στην Αιδηψό
Ευτυχώς είμαστε καλά - Μακάρι να τελειώσει σύντομα
Εικόνες από το διαδίκτυο

Μαζί με τη μητέρα του και τη γιαγιά του μπήκανε σε ένα από τα φέρι μποτ και πλέον βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Αιδηψού τηρώντας "στάση αναμονής" με την Εύβοια δυστυχώς να συνεχίζει να καίγεται για πολλοστή μέρα.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας τονίζει πως "Ευτυχώς είμαστε καλά. Βρίσκομαι σε ξενοδοχείο με τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου. Άλλοι βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο ή σε άλλα ξενοδοχεία-δωμάτια. Οι κάτοικοι εδώ και οι φορείς μας βοήθησαν πολύ με την παροχή τροφίμων, διαμονής.

Όσον αφορά τις εφιαλτικές εικόνες που είδαμε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον απόπλου σε φλεγόμενο φόντο μας λέει: Επικρατούσε ένας πανικός και φόβος. Η φωτιά έκαιγε μέρες αλλά αυτό δεν το περιμέναμε, έκανε έναν κύκλο.  Από ό,τι μας είπανε η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια. Δεν ξέρουμε τι θα δούμε. Σημασία έχει ότι είμαστε καλά. Βοηθήσαμε οι πιο νέοι τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν. Κάναμε ό,τι μπρορούσαμε. Μερικοί από το χωριό μείνανε πίσω εθελοντικά να βοηθήσουν.

Τέλος σημειώνει: "Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Τώρα ακούσαμε πως εκκενώθηκαν και οι Μηλιές. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά για τον κόσμο εδώ στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα".