ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Πάσχος: Ζούμε δραματικές στιγμές

Από τη Λίμνη Ευβοίας όπου βρίσκεται, ο Χαράλαμπος Πάσχος μας μεταφέρει τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι με την μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται
Χ. Πάσχος: Ζούμε δραματικές στιγμές

"Η φωτιά βρίσκεται έξω από τον οικισμό. Εμείς κάναμε μπάνιο στην παραλία κοχύλι και ήρθανε να μας απομακρύνουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και ρεύμα. 

Είμαστε σε επιφυλακή, όσο πιο κοντά μπορούμε στη θάλασσα. Προηγουμένως βλέπαμε να επιχειρεί ένα αεροπλάνο κι ένα ελικόπτερο, πιθανώς λόγω του ότι υπήρχε ταυτόχρονα φωτιά και στην Βαρυπόμπη και ήταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκεί.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται φλόγα και καπνός πίσω από το λόφο, ένα κόκκινο μέτωπο".

Όπως ανέφερε η efsyn.gr την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά. Αποτυπώνοντας τις κρίσιμες στιγμές για την περιοχή, ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι "αυτές τις ώρες δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον".

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ΕΔΩ.

Η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας – Associated Press