ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζαμε όλοι μαζί για το χρυσό!

Το Αθλητικό Βαγόνι μίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή κωπηλασίας, Γιώργο Φώτου, ζητώντας του να μας μεταδώσει λίγη από την λάμψη της σημερινής ημέρας με την εκπληκτική κούρσα και το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου!
Φωνάζαμε όλοι μαζί για το χρυσό!

Σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου, η Ελλάδα ξύπνησε με ένα ευχάριστο νέο που "έσπασε" την αγχώδη μονοτονία των ειδήσεων  που ακούμε κατά κόρον την εποχή της πανδημίας. 

Με μία τρομερή κούρσα στο μονοθέσιο σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος από τα Γιάννενα κατέκτησε τα ξημερώματα το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μάλιστα τι μετάλλιο, χρυσό!

Ο 24χρονος κωπηλάτης και φοιτητής ιατρικής έγραψε σήμερα ιστορία στην Ιαπωνία αφού εκτός από την πρώτη θέση σημείωσε νέο Ολυμπιακό Ρεκόρ με χρόνο 6:40.45 για να φέρει στη χώρα μας το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Κωπηλασίας.  

Mαζί του στο "Sea Forest Waterway" στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, με ιαχές και… σφυρίγματα, σύσσωμη η ελληνική αποστολή. Οι συναθλήτριές του, Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, ο επικεφαλής προπονητή της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε με τον άμεσο συνεργάτη του, Βολιώτη ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Φώτου και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, που μάλιστα έκανε αργότερα την απονομή του μεταλλίου στον Έλληνα Ολυμπιονίκη! 

Το Αθλητικό Βαγόνι με τον Φοίβο Παπαγεωργίου μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και πρώην πρωταθλητή από τη Νέα Ιωνία, Γιώργο Φώτου, ζητώντας του να μας μεταδώσει λίγη από την λάμψη της σημερινής ημέρας.

"Εμείς ζούμε όλες τις κούρσες έντονα. Ο Στέφανος πραγματοποίησε μία εκπληκτική κούρσα. Δεν βιάστηκε στο πρώτο `χιλιάρι` και στη συνέχεια ανέβαινε συνεχώς με αποκορύφωμα τα τελευταία 500 μέτρα. 

Ημασταν κι εμείς εκεί, όλοι μαζί και φωνάζαμε, η ελληνική αποστολή και τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο. Ο Στέφανος τερμάτισε πρώτος με ολυμπιακό ρεκόρ και μία λέμβο απόσταση. Απίστευτο!" 

Η ελληνική κωπηλασία κατέκτησε στο Τόκιο ένα χρυσό μετάλλιο με τον Στέφανο Ντούσκο στο μονοθέσιο σκιφ, μία πέμπτη θέση με τις Μπούρμπου – Μ. Κυρίδου στην δίκωπο και μία δέκατη θέση με την Αννέτα Κυρίδου στο μονοθέσιο Σκιφ. Ο πάλαι ποτέ πρωταθλητής Γ. Φώτου τονίζει πως "ο απολογισμός είναι σαφέστατα θετικός, πολύ καλός. Ίσως να περιμέναμε λίγα παραπάνω από την Αννέτα Κυρίδου, όμως μην ξεχνάμε πως και τα κορίτσια στην δίκωπο υπερέβαλαν εαυτόν. Δύσκολο να πετύχει κάτι ανάλογο αθλητής. Κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των Νεανίδων, των Νέων και τώρα των Γυναικών".

Τέλος, ο κ. Φώτου επισημαίνει πως χρειάζεται οι Έλληνες αθλητές να έχουν εξασφαλισμένη την εργασία τους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους στον πρωταθλητισμό: "Τα παιδιά στην Ελλάδα κοιτούν από κάποια ηλικία και μετά το μέλλον τους, να σπουδάσουν ή να δουλέψουν γιατί πρέπει και να ζήσουν. Οφείλουν να έχουν τη στήριξη της πολιτείας. Όπως παλιά που ίσχυε η επιβράβευση με μία θέση σε κάποιον δημόσιο φορέα. Δεν γίνεται αλλιώς να συνεχίσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο". 

Επόμενη αποστολή για τον έμπειρο προπονητή το Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας (7-11 Αυγούστου), όπου θα συμμετέχουν και δύο "Βολιωτάκια", οι Παπαδόπουλος – Αδάμ του ΟΕΑΝΑΒ