ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με διαφωνίες εγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. για την ανανέωση και ταυτοποίηση των περιβαλλοντικών όρων της Χαλυβουργίας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκλεγμένος με τον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Νασίκα, Γ. Παπαδάμ, τόνισε πως "δεν είμαστε αρμόδιοι να γνωμοδοτήσουμε", δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την έγκριση της μελέτης ενώ καταψήφισε επίσης ο Χρ. Παπαρούνας από τον Άγιο Γεώργιο, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την Δημοτική Αρχή, καθώς και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Α. Παπαϊωάννου
Με διαφωνίες εγκρίθηκε η Μ.Π.Ε. για την ανανέωση και ταυτοποίηση των περιβαλλοντικών όρων της Χαλυβουργίας
Εικόνα αρχείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανανέωση και ταυτοποίηση των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." που λειτουργεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Θετικά ψήφισε και η μείζονα αντιπολίτευση.

Όπως ενημέρωσε το σώμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ιωάννη Μπατζιάκα, στον Δήμο είχε υποβληθεί σχετικό έγγραφο από την Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με το οποίο ενημέρωνε ότι έχει διαβιβαστεί σε αυτή ο φάκελος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την ανανέωση και ταυτοποίηση των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." που λειτουργεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προτείνοντας την έγκριση της ανωτέρω μελέτης.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια ΕΔΩ.

Με σχόλιό του στο Facebook, ο κ. Μπατζιάκας σημειώνει πως "η Μ.Π.Ε αφορά ιστορικά απόβλητα απο το 2003 εως το 2011 που ειναι αποθηκευμένα στο οικόπεδο της χαλυβουργιας. Τα απόβλητα αυτά με την κατάλληλη επεξεργασία θα φύγουν για εξωτερικό προς ανάκτηση σιδήρου. Η Μ.Π.Ε. δεν αφορα την λειτουργία της χαλυβουργιας."