ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη συζήτηση και η Υπέρεια Κρήνη

Αναφορά στην πλούσια ιστορία της Υπέρειας Κρήνης και το άφθονο νερό που τροφοδοτούσε τους Νερόμυλους και τις υδροκίνητες βιοτεχνίες του Βελεστίνου έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο Βελεστίνο
Στη συζήτηση και η Υπέρεια Κρήνη

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ανέφερε πως ήταν μέλος της τελευταίας γενιάς που έκανε μπάνιο στην Υπέρεια Κρήνη συμπληρώνοντας πως ίσως μέσα από την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα καταφέρουμε να υπάρξει ανατροφοδότηση.

"Οι νερόμυλοι ξεκινούσαν από την ιστορικά φορτισμένη Υπέρεια Κρήνη, σημείωσε ο κ. Νασίκας, συμπληρώνοντας: "Από εκεί ξεκινούσε η υδάτινη πορεία προς τους μύλους, τις δριστέλες, με αποτέλεσμα να αποτελεί σημείο αναφοράς".  

Σε ερώτηση της υπουργού για το λόγο που στέρεψε, ανέφερε: "Στέρεψε προφανώς μόνο μόνο απο τις χιλιάδες γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής, ίσως ο προγραμματισμός δεν ήταν ο καλύτερος, με αποτέλεσμα το 1998 να στερέψει".

Άπαντες σημείωσαν βέβαια πως συνεχίζςει να αναβλύζει ιστορία και πολιτισμό. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ, σημείωσε πως "εκτός από την τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση των νερόμυλων, ως επισκέψιμοι χώροι, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Υπέρειας κρηνης, προτείνω τη μέριμνα που πρέπει να γίνει για την επαναφορά του νερού στο Κεφαλόβρυσο. Σε συνεργασία με την περιφέρεια να γίνουν μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να επανέλθει το στολίδι που χάθηκε.