ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασικά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Αποστολής Παπατόλιας, τονίζει πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου και φορέων προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και να πραγματοποιηθούν μαζικές διεκδικήσεις
Βασικά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου
Όπως σημειώνει, "δεν είναι πρώτη φορά που ως αντιπολίτευση του Δήμου ενημερωνόμαστε από τα τοπικά site για την επίσκεψη κάποιου προσκεκλημένου στον Δήμο μας.
 
Αυτήν την φορά για την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού κ. Μενδώνη ενημερωθήκαμε από το τοπικό site Μουσικό Βαγόνι και μόλις δύο ώρες πριν την έλευση της υπουργού πήραμε μύνημα από το γραφείο Δημάρχου.
 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού στο Βελεστίνο έγινε με προχειρότητα, χωρίς καμία ατζέντα και με μηδενικές διεκδικήσεις για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Δεν έγινε απολύτως κανένας σχεδιασμός για μια ευρεία σύσκεψη συλλόγων και φορέων του δήμου ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα για το καλό του Δήμου.
 
Δεν καλέστηκε ούτε ένας αθλητικός πολιτιστικός φορέας του Δήμου που εποπτεύονται από το υπουργείο πολιτισμού ώστε να καταθέσουν και αυτοί με την σειρά τους κάποιο αίτημα προς την κ. Υπουργό. Δεν πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο πριν την επίσκεψη ώστε να υπάρχουν προτάσεις από όλες τις παρατάξεις του δήμου για την επίλυση θεμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
Για μια ακόμη φορά ο κ. Νασίκας δεν μας εκπλήσσει, απλά μας επιβεβαιώνει για τον τρόπο που διοικεί τον Δήμο".