ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκε προκαταρκτική συμφωνία για μελέτη αξιοποίησης δημοτικών εκτάσεων

Η μελέτη θα ενημερώσει, για το αν μπορούν να αξιοποιηθούν εκτάσεις του Δήμου σε Άγιο Γεώργιο (7.000 στρέμματα) και Αερινό (250 στρέμματα), προκειμένου να γίνει Διαμετακομιστικό Κέντρο, Βιομηχανικό Πάρκο ή αν θα παραμείνουν αγροί
Εγκρίθηκε προκαταρκτική συμφωνία για μελέτη αξιοποίησης δημοτικών εκτάσεων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και διά περιφοράς από το δημοτικό συμβούλιο το πλαισίο προκαταρκτικής συμφωνίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., για τη σύνταξη πρότασης διερεύνησης και αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Η αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου αφορά έκταση 250 στρεμμάτων στην Κοινότητα Αερινού και έκταση 7.000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Φερών.

Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε η σύνταξη διερευνητικής μελέτης από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. Η μελέτη αυτή θα ενημερώσει, για το αν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ανωτέρω εκτάσεις, προκειμένου να γίνει Διαμετακομιστικό Κέντρο, Βιομηχανικό Πάρκο ή θα παραμείνουν αγροί.

Ο Δήμαρχος, Δημήτριος Στ. Νασίκας, εισηγήθηκε την έγκριση του ανωτέρω Πλαισίου προκαταρκτικής συμφωνίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., για τη σύνταξη πρότασης διερεύνησης και αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Πάσχος, ανέφερε ότι η μείζονα μειοψηφία εγκρίνει την ανωτέρω προτεινόμενη Προκαταρτική συμφωνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Απόστολος Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι δεν εγκρίνει την ανωτέρω προτεινόμενη Προκαταρτική Συμφωνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο , το παρακάτω Υπόμνημα :

"ΛΑΣ για εμπορευματικό διαμετακομιστικό Κέντρο Αερινού

Οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων στη χώρα, αλλά και στο Δήμο μας σε διασύνδεση με τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις λιμενικές υποδομές μπαίνουν στο επίκεντρο σφοδρών ανταγωνισμών και στρατηγικού στόχου για τη μετατροπή της Ελλάδας άρα και του Δήμου μας σε «διαμετακομιστικό εμπορευματικό κόμβο».

Το σχέδιο - κυβέρνησης αντιπολίτευσης με τις ευλογίες ΕΕ που προβλέπει επενδύσεις στον τομέα των Μεταφορών, των Logistics, που επίσης περιλαμβάνει (δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομους) από βορρά προς νότο και από ανατολή προς δύση έχει σκοπό να καταστεί η Ελλάδα , άρα και η Θεσσαλία σε ένα συνεχές εμπορευματικό κέντρο αφού προβλέπεται και στη Θεσσαλία, ως ενδιάμεσος σταθμός φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για επιχειρηματικούς ομίλους τράπεζες , επενδυτικούς ομίλους και τα κέρδη τους.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί και στο δήμο μας αφήνουν έξω τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, τόσο των εργαζομένων στις μεταφορές και στις υποδομές, όσο και ευρύτερα του λαού για ασφαλείς μεταφορές και φτηνά προϊόντα.

Η μετατροπή του Δήμου μας σε ένα ενιαίο εμπορευματικό κέντρο με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων μπορεί να είναι ένα σχέδιο που θα επιφέρει τεράστια κέρδη στους τελικούς αναδόχους των υποδομών, ωστόσο στο λαό θα μείνει ο λογαριασμός για τη δημιουργία και λειτουργία τους, τα εργασιακά κάτεργα για τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και η βαριά σκιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που δεν προμηνύουν τίποτα καλό για το λαό.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ψηφίζει αρνητικά σε μια τέτοια πρόταση!"

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στη Διαύγεια ΕΔΩ.