ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλήρωσε τα λάθη του

Οι αδράνειες στην άμυνα και τα γκολ που δεν μπήκανε στην επίθεση οδήγησαν τον Διαγόρας στην δεύτερη ήττα του στα μπαράζ ανόδου, αυτή τη φορά με σκορ 1-2 από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο Στεφανοβίκειο και πλέον χρειάζεται ένα "θαύμα" για το πολυπόθητο εισιτήριο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές
Πλήρωσε τα λάθη του

Σε έναν "καυτό" θεσσαλικό κάμπο, οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τον αγώνα στο πρώτο μέρος έχοντας καλές στιγμές, όπως τη διπλή ευκαιρία στο 17` με τον Ναουμίδη να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, αμυντικό να διώχνει πάνω στη γραμμή, με τον Κουβελά στη συνέχεια της φάσης να νικιέται από τον Συλλέκτη σε κοντινό σουτ που επιχείρησε. Στο 27` ένα σουτ του Μπλέντι από τα αριστερά έφυγε άουτ για να έρθει η ψυχρολουσία κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Μία μπαλιά από τα αριστερά στην περιοχή από τον Δημητρακόπουλο, ο Ναουμίδης επέλεξε να μην απομακρύνει περιμένοντας τον Αποστολίδη ο οποίος δεν πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα με τον Χατζηβασιλειάδη να εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και να μπαίνει "σφήνα" πλασάροντας για το 0-1. Μάλιστα, λίγο μετά, στο 35` ο Αποστολίδης βγήκε εκτός περιοχής μη προλαβαίνοντας να διώξει με τον Τοπούζη να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά να νικιέται στη συνέχεια από τον έμπειρο πορτιέρε. Να σημειωθεί πως στο πρώτο μέρος οι Μελανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν στον Τσιμεντερίδη: σε μία περίπτωση οφσάιντ σε απευθείας φάουλ του Κουβελά που κατευθυνότανε στην εστία, σε ένα σκληρό μαρκάρισμα με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να δέχεται την κίτρινη και σε μία σέντρα του Κουβελά με "ραμπόνα", με τον έμπειρο φορ να φωνάζει για χέρι αμυνόμενου στην περιοχή.

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, ο Διαγόρας το βρήκε στο στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57`. Ωραίο τάκλιν και κλέψιμο του Παπαγεωργίου λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, ο Αναστασίου έδωσε κάθετα δεξιά στον Κουβελά ο οποίος με σέντρα ακριβείας "σέρβιρε" στην "καρδιά" της περιοχής με τον Μπλέντι να ισοφαρίζει με κεφαλιά-ψαράκι σε 1-1.

Ένα "διαγώνιο" σουτ του Αναστασίου στο 63` δεν ανησύχησε τόσο τον Συλλέκτη με τον Διαγόρα να να προσπαθεί να βγει μπροστά για την πρώτη νίκη και τον Αρσένο να "ανακατεύει" την τράπουλα. Πάντως, με τις δύο ομάδες παράλληλα να δείχνουν και σημάδια κούρασης, πιθανώς από τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, το πρώτο "τρίποντο" κατέκτησε τελικά η ομάδα της Νέας Μηχανιώνας. Βαθιά μπαλιά 40 μέτρων του Χατζηβασιλειάδη που "`έκοψε" τον αντίπαλο στη μέση, Λάιος και Ναουμίδης πάνε πάνω στον Γιαννούση ο οποίος "έσπασε" με κεφαλιά δίπλα του στον τελείως μόνο Βασαΐτη , ο οποίος με δεξί "κεραυνό" από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αποστολίδη.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν έστω να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στις καθυστερήσεις. Στο τρίτο λεπτό ο Θάνος Κυρίτσης έβγαλε μόνο του τον Μπλέντι απέναντι από τον Συλλέκτη που βγήκε εκτός περιοχής αλλά το πλασέ του πρώτου δεν ήταν το ιδανικό.

Συνθέσεις:

Διαγόρας (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπούζης, Λάιος, Ναουμίδης, Σπαθής (77` Αλεξίου), Θ. Κυρίτσης, Παπαγεωργίου (77` Σκύφτας), Κουβελάς, Μπλέντι, Αναστασίου (82` Καραμανλής), Σιόβας (57` Κόφφας).

Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας (Αμανατίδης): Συλλύκετης, Γιαννούσης, Δεληζάνος, Λαγόντζος, Χριστοδουλίδης, Βασαΐτης, Χατζηβασιλειάδης (87` Κακουλίδης), Κατσουλίδης, Τοπούζης (90` Πασσαλής),  Δημητρακόπουλος (90` Τραχανάς), Ξανθόπουλος (87` Σφέτκος).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο από το sportsup.gr:

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχέρων Καναλακίου  4-2

Διαγόρας Στεφανοβικείου – Ποσειδών Μηχανιώνας  1-2

Ρεπό : Ορφέας Ξάνθης

H βαθμολογία

Επόμενη αγωνιστική (4η, 4/7)

Αχέρων Καναλακίου – Διαγόρας Στεφανοβικείου

Ποσειδών Μηχανιώνας – Ορφέας Ξάνθης

Ρεπό : Αναγέννηση Καρδίτσας