ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επίστρωσης του δαπέδου στον Ιερό Ναό των Αγ. Αποστόλων Άνω Κερασιάς

Πρόκειται για ένα έργο σύνθετο, πολύπλευρο και πολλών διευθετήσεων
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επίστρωσης του δαπέδου στον Ιερό Ναό των Αγ. Αποστόλων Άνω Κερασιάς

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου συντόνισε την υπόθεση και έφερε εις πέρας το έργο του οποίου εμπνευστής υπήρξε ο δωρητής κ. Θόδωρος Φελεμέγκας, ο οποίος γενναιόδωρα και απλόχερα διέθεσε, εις μνήμη του πατέρα του Αλκιβιάδη, ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, προκειμένου αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Η μεγαλοδωρία του κ. Θ. Φελεμέγκα αποκτά μεγαλύτερη σημασία, διότι πρόκειται για ένα άνθρωπο, ο οποίος δεν κατάγεται από το χωριό μας. Κίνητρο στην απόφασή του για την προσφορά υπήρξε η φιλία του με ανθρώπους του Συλλόγου, η εκτίμηση του προς το έργο που αυτός επιτελεί και φυσικά η αγάπη που τρέφει προς την εκκλησία.

Σημαντική συμβολή στο έργο είχε και ο πρώην Προϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Δημήτριος Παλιούρας, ο οποίος σχεδίασε τη μορφή που θα έχει το δάπεδο, με φιλοτιμία δε, βοήθησε ακόμη και στην επιλογή των υλικών κατά την αγορά τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του δαπέδου μετά την ολοκλήρωση του προσφέρει στο χώρο ένα άρτιο αποτέλεσμα, αισθητικά και λειτουργικά, ένα αποτέλεσμα που προσαρμόζεται απόλυτα στη ιστορικότητα του τόπου, στον οποίο βρίσκεται η εκκλησία.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την καλή διάθεση που είχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για συνεργασία, γεγονός που εκτιμάται ιδιαιτέρως, όπως και τη συμμετοχή στις συνεννοήσεις και στις απαιτούμενες διευθετήσεις του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας Κερασιάς κ. Γεωργίου Ζήση.

Τέλος, κρίσιμη για την ολοκλήρωση του έργου ήταν η οικονομική συμβολή πολλών Κερασιωτών για την κάλυψη των αναγκών σχετικά με τα εργατικά. Ομολογουμένως το έργο αυτό αποτελεί το έναυσμα για συνέχιση των προσπαθειών, ώστε η εκκλησία των Αγ. Αποστόλων Άνω Κερασιάς να τύχει και άλλων ευεργετημάτων.

Τίποτα όμως δεν θα είχε κινηθεί αν ο κ. Θ. Φελεμέγκας δεν είχε πυροδοτήσει την αρχική σπίθα· την πρόθεσή του για την οικονομική κάλυψη της επίστρωσης. Ο Σύλλογος μας από την πλευρά του θα σταθεί αρωγός σε κάθε παρόμοια προσπάθεια